Mlađi kadeti nastupili na turniru u Pazinu!

Ovog vikenda, odnosno 15. i 16. studenog,mlađi su kadeti gostovali u Pazinu na turniru priređenom za dječake rođene 2001. godine i mlađi. Na turniru su nastupali dječaci iz KK Gia Staff Pazin, ŠK Dražen Petrović Šibenik i KK Belišće u jednoj skupini, i KA Hrvatski Sokol, KK Kastav i KK Ghia Staf Pazin II.
U prvoj je skupini KK Belišće zauzelo drugo mjesto, iza domaćina, a ispred Pazina i ŠK Dražen Petrović.
U drugoj skupini KK Kastav zauzima prvo mjesto, KA Osječki Sokol drugo, te KK Ghia Staf Pazin II treće mjesto.
U prvoj su utakmici dečki pokazali odličnu igru protiv Šibenčana. Prvu četvrtinu Belišćani rješavaju u svoju korist 12:9. U drugoj se nastavlja igra koš za koš i te tako i završava, neriješeno 17:17. Nakon poluvremena Šibenčani pojačavaju agresivnost i rješavaju treću četvrtinu 11:9. Niz nastavljaju početkom zadnje četvrtine, ali Belišćani ipak krajem četvrtine dodatno pojačavaju agresivnost, posebice u obrani iz čega kasnije realiziraju prilike u napadu i zaključuju kako četvrtinu (9:14), tako i utakmicu sa rezultatom 46:52 .
U drugoj utakmici Belišćani nisu uspjeli odgovoriti agresivnoj igri Pazinjana i tijekom cijele utakmice domaćini kontroliraju rezultat. Pobjedom protiv Belišća domaćini osiguravaju finale a Belišćani se u utakmici za treće mjesto susreću sa Osječkim sokolom.
U čvrstoj utakmici se trebalo izboriti za svaki koš s obje strane, greške su se skupo „plaćale”. Izmjenjivala su se vodstva obje ekipe i nitko se nije uspio značajnije rezultatski odmaknuti. Poluvrijeme je završilo 35:33 u korist KK Belišća. U drugom poluvremenu je Osječki sokol bio agresivniji i mirnije ruke. Iskoristio je prilike i polako se odvojio i mirno priveo utakmicu kraju rezultatom 64:73 i time osvojio treće mjesto na turniru, dok je Belišće zauzelo četvrto mjesto.
Treba se napomenuti da je igrač KK Belišća, Bruno Funtak, najbolji strijelac turnira.
Za KK Belišće su nastupili:
Karlo Ivoš, Nikola Maravić, Petar Rosić, Antun Korpar, Stjepan Polanc, Dorian Vicić, Dominik Tadić, Fran Maravić, Bruno Funtak, Borna Krišković, David Budić, Alen Branković, Toni Šimić.

Design Downloaded from free wordpress themes | free website templates | Free Web Icons.