Belišće-Strmac 81:75

77.kolo: BELIŠĆE-STRMAC 81:75 (16:18,13:19,25:14,27:24)

Po tankoj žici plesali su naši košarkaši u jučerašnjoj utakmici, no na kraju taj se ples ipak pretvorio u pobjednički.
Kao i u većinu utakmica ove sezone, crveni su ušli razočaravajuće za svoje navijače. Bez krvi, u nekom grču i bez previše ideja u napadu, pogotovo na zonsku obranu koju su gosti igrali od samog početka. Gosti su od početka igrali igru u kojoj su konce držala braća Radosavljević, dok su ostali igrači gotovo pa statirali, ali su i takvi bili dovoljni da vode gotovo cijelo prvo poluvrijeme, a domaći su igrači nikako nisu nalazi riješenja kako ih zaustaviti. Zaostatak od osam razlike, prema prikazanoj igri, kao da je bio prevelik zalogaj za domaću ekipu, koja je definitivno ostala dužna domaćoj publici u prvom poluvremenu, koja se napokon skupila u povećem broju, no svi u dvorani, uključujući trenera i same igrače, bili su uvjereni da je bolje drugo poluvrijeme pred svima.

5Tako nekako je i bilo. Posve odlučniji, koncentriraniji u obrani i napadu, crveni su vodstvo potpuno okrenuli, no ne dovoljno da bi se mogli opustiti, jer su uporni Radosavljevići nemilice punili domaći koš, ali već krajem treće četvrtine bilo je vidljivo da gube snagu i da tim tempom neće izdržati svih četrdeset minuta i bila je to prilika koju je trebalo zgrabiti. Belišćani su tako konačno uhvatili pravi ritam, pogodili nekoliko važnih šuteva, prije svega tu se iskazao Mislav Nađ, dok su gosti pokušavali tricama preko svoja dva najbolja igrača vratiti se u utakmicu, ali odličnom obranom, domaća se ekipa spasila poraza i utakmicu mirno privela kraju. Kada se podvuče crta nakon utakmice, može se reći da su gosti posve zasluženo vodili prvo poluvrijeme, reklo bi se dok su imali snage, a domaća ekipa nakon poluvremena ubacila je u višu brzinu i zasluženo odnijela pobjedu, no ovo je još jedno upozorenje domaćoj ekipi da će morati poraditi na koncentraciji od samog početka utakmice i igrati koncentrirano i pametno svih četrdeset minuta, a ne samo drugo poluvijeme.

Crvene su do pobjede predvodili Kristijan Preglej sa 18 poena, Mislav Nađ sa 15, Marko Mikulić sa 14 te Damjan Blažević sa 11. Gosti su dali prve strijelce utakmice pa je tako Saša Radosavljević postigao 29, a Igor Radosavljević 26 poena.

Belišćani su ovom pobjedom ostali na prvom mjestu, koje trenutno dijele sa ekipom Đakova, a upravo u Đakovo naša ekipa putuje slijedećeg vikenda. Biti će to ujedno pravi derbi prvog dijela prvenstva, no ne i utakmica od prevelikog značaja u smislu da će odlučiti nešto. Iz razloga jer je još puno utakmica do kraja sezone i jer iz kola u kolo liga pokazuje da je izuzetno zanimljiva i nepredvidiva i jedan poraz ne znači previše, tako da vas već u slijedećoj utakmici pobjeda vraća gdje ste bili kolo prije. Dodatna je to čar lige ove godine, jer niti u jednoj utakmici više ne možete biti sigurni da ćete se prošetati do pobjede ili unaprijed upisati bodove. Dugo na Istoku nije bilo zanimljivije i uzbudljivije i upravo je to ono što se dugo čekalo na ovim prostorima.

BELIŠĆE: Soldo 7, T.Gradinjan 4, Nađ 15, Ljutak, Vidaković, D.Blažević 11, Mikulić 14, Preglej 18, Vezmarović 8, Cerjak 2, Z.Blažević 2, Petovari.

STRMAC: S.Radosavljević 29, Nogić, Tokić, Dobričić, Karaturović 4, Remenar 10, Orešković 6, I.Radosavljević 26, Brkić, Tomac

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI