3na3 HEP Streetball Belišće 2017

3na3 ISPIT POLOŽEN!

Kako su iz košarkaškog saveza na svojim službenim stranicama napisali, fenomenalan turnir u sklopu turneje po Slavoniji jučer, 29.06.2017.godine, je odigran u centru Belišća. Organizacija je ove godine po prvi puta pripala košarkaškom savezu, koji je imao veliku pomoć od grada Belišća i samog kluba. Slavko Milekić ispred gradske uprave i Goran Vidaković ispred košarkaškog kluba pobrinuli su se da sve kao i svih ovih godina protekne u najboljem redu i na visokom nivou i da se gosti iz Zagreba osjećaju kao kod kuće. Veliki broj sponzora i ljudi dobre volje iz sjene su dali potporu ovom turniru, kako bi se grad Belišće još jednom pokazao zašto nosi titulu europski grad sporta. Turnir je započeo u 16 sati, a završio u 23, tako da se punih sedam sati neprestano haklalo, što je popratio popriličan broj gledatelja.

Natjecanje su otvorili Zoran Uranjek i Dario Fletko. Turnir je započeo vrtićkom skupinom, gdje je 10-ak polaznika predškolske skupine prisutnima pokazalo svoje košarkaške vještine, uz zavidnu dozu borbe, a njihovi su roditelji sve to popratili glasnim navijanjem i blicevima svojih fotoaparata i mobitela. Djeca, odgojiteljice i ravnatelj nagrađeni su majicama, kapama i diplomama za sudjelovanje na ovom natjecanju.

Nakon njih svoj nastup imala je škola košarke, gdje smo zabilježili veliki odaziv djece, a njihov trener Goran Šimić pobrinuo se oko rasporeda igranja, a dečki su na čak tri koša u isto vrijeme igrali svoje utakmice i stvarno je bilo lijepo za vidjeti toliki broj djece koja vole košarku i uživaju u igri. Pored naših dječaka, u goste su nam došli i naši sportski prijatelji iz Donjeg Miholjca sa svojim predstavnicima, čime je nastavljena odlična suradnja ova dva kluba.

Početnici su bili slijedeća kategorija. Nakon uzbudljivih utakmica po skupinama, uslijedile su utakmice polufinala, finala i utakmica za treće mjesto. Najbolji u ovoj kategoriji bili su dečki iz Donjeg Miholjca u sastavu Luka Kovačević, Juraj Vrbanić, Goran Bucko i Tomislav Petrovicki, koji su u finalu bili bolji od ekipe Tužni ćevapi.

U kategoriji mlađih kadeta sudjelovale su tri ekipe, a na kraju su kao pobjednici izašli dečki pod imenom Brodogumari u sastavu Nikola Maravić, Karlo Ivoš, Karlo Budić i Erik Weber.

Kategorija kadeta bila je najneizvjesnija, iako je brojala samo tri ekipe. Nakon odigranih utakmica svatko sa svakim, sve tri ekipe imale su po jednu pobjedu i poraz te je na kraju koš razlika iznjedrila pobjednike, ekipu Air Štunjeri u sastavu Marko Perković, Karlo Kolesarić, Patrik Čužić i Petar Krišković.

Oni najstariji, seniori, krenuli su u 20 sati. Šest ekipa raspoređene su u dvije skupine i uistinu smo gledali nekoliko odličnih i neizvjesnih utakmica. Po prvi puta na našem se turniru pojavila iskusna haklerska ekipa Extra auto iz Srbije, točnije igrači iz Ravnog sela, Bečeja i Vrbasa, koja se već u prvoj utakmici pokazala kao pritajeni favorit za prvo mjesto. Nakon utakmica po skupinama, neizvjesno polufinale izbacilo je finaliste, ekipu Extra auto i Ništa nam ne odgovara. Prije toga, u utakmici za treće mjesto ekipa Caffe bar Passage pobjedila je ekipu Katančić-Gutman 21:14. U odličnoj, definitivno, najboljoj utakmici cijelog turnira, ekipa Extra auto pobijedila je u neizvjesnoj završnici rezultatom 18:16 i tako stekla pravo nastupa na finalnoj završnici u Zagrebu u mjesecu rujnu. MVP turnira bio je igrač pobjedničke ekipe Petar Perunović, koji je osvojio mobitel Lenovo, jednog od glavnih sponzora, dok je u natjecanju u tricama najbolji bio Domagoj Cerjak, koji je od sponzora Ožujskog dobio gajbu radlera.

Na kraju ovog odličnog turnira, svi pristuni složili su se da je suradnja sa košarkaškim savezom pun pogodak, prije svega zbog nove podloge na kojoj se turnir odvijao, i cijelog ambijenta koji se stvorio. Sve ovo sada je dignuto na jednu razinu više i svi se nadaju da je ovo samo početak odlične suradnje sa savezom i da je ovo prvi u nizu basketball turnira u Belišću.

Veliki broj nagrada zasluga je velikog broja sponzora, koji su kao i svake godine do sada sudjelovali i pomogli u organizaciji. Još jednom veliko hvala slijedećim sponzorima: Zajednici sportskih udruga grada Belišća, Metal Vidaković, TEO Belišće, Lions klub Belišće-Valpovo, DVD Belišće, Plejada, Hidrobel, KK Cedevita, Vatropromet Osijek, Baždar, Kombel, Restoran Fontana Belišće, Space bar Valpovo, gospodinu Damiru Skelcu, Weldex Belišće, te našem najvjernijem medijskom pokrovitelju Gradskom radiju Belišće.

POBJEDNICI TURNIRA
POČETNICI: Donji Miholjac (Luka Kovačević, Juraj Vrbanić, Goran Bucko i Tomislav Petrovicki)
MLAĐI KADETI: Brodogumari (Nikola Maravić, Karlo Ivoš, Karlo Budić i Erik Weber)
KADETI: Air Štunjeri (Marko Perković, Karlo Kolesarić, Patrik Čužić i Petar Krišković)
SENIORI:
1. Extra auto (Petar Perunović, Ljubomir Miljanić, Stefan Ratković, Aleksandar Miljanić)
2. Ništa nam ne odgovara (Goran Vidaković, Juraj Boras, Luka Šarić, Domagoj Cerjak)
3. Caffe bar Passage (Damir Markota, Marko Soldo, David Đolić, Luka Pandurić)

TRICE: Domagoj Cerjak

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI