Gostujuća pobjeda u derbiju

Toni_Gradinjan
Toni Gradinjan – 25 poena u derbiju.

Pobjeda u derbiju! Popularni “crveni tigrići” u subotu su bili “crveni tigrovi” i pokazali su zube kad je bilo najpotrebnije. Očitali su lekciju iz košarke mladim Osječanima, kojima se želja za nadigravanjem i borbenost nisu mogli osporiti, ali u ovoj utakmici to ipak nije bilo dovoljno da bi ugrozili iskusnu ekipu trenera Katalenića. Kada samo napravimo usporedbu po godinama između najbojih strijelaca jedne i druge ekipe dolazimo do ogromne razlike u godinama. Domaći dečko Uljarević je 98. godište, a Kristijan Preglej 79. Dakle 19 godina razlike moralo se odraziti na rezultat itekako, a niti ostatak ekipe Osijeka nije puno stariji, tako da se na kraju može podvući crta sa onom dobro znanom rečenicom u sportu: “Još puno graha moraju mladići trenera Dogana pojesti da bi se ravnopravno nosili sa igračima poput Pregleja, Čamagajevca, Markote, Vidakovića…” 

Otvaranje utakmice počelo je katastrofalno za domaćina. Sa osam uzastopnih poena utakmicu je otvorio Preglej, za kojeg domaćin nije imao riješenja. Čvrstom obranom i kontroliranom igrom u napadu, Belišćani su već na samom početku pokazali Osječkim mladićima da će teško do koševa u ovoj utakmici, a kamoli do pobjede. Autoritativnom igrom i pristupom na terenu, ekipa Belišća odavala je dojam kao da igraju sa puno jačim protivnikom, pa su tako domaćina ostavili na samo dvadeset poena u isto toliko minuta. Inače ekipa Osječkog Sokola u prosjeku je do sada zabijala preko 88 poena, a podatak o osam poena u drugoj četvrtini i dvadeset za isto toliko minuta, samo pokazuje kakvu su obranu igrali Belišćanski košarkaši. Napad je funkcionirao vrlo dobro, Preglej i Dogan opet su odradili posao u reketu, Čamagajevac i Mikulić odlično su dirigirali crvenim okrestrom, a mladi Toni Gradinjan odlično je iskoristio činjenicu da je u ovoj utakmici bio jedini zaštićeni igrač kod Belišća i bio najbolji strijelac na utakmici. U 30.minuti na semaforu je svjetlilo 32:57, a tada je trener Katalenić iz igre izvadio, do tada odlične Pregleja i Čamagajevca, što je domaćin iskoristio i smanjio razliku, a četiri minute do kraja došao i do minus osam, no tada su se spomenuti igrači vratili u igru i mirno utakmicu priveli kraju. Nemjerljiv je doprinos ove dvojice igrača ekipi Belišća. Svojim prvoligaškim iskustvom, mirnoćom, preciznošću i samim autoritetom daju potrebnu sigurnost u igri, a kada je “frka” zna se kome ide zadnja lopta i odlučujući šutevi. Upravo to je domaćinu nedostajalo u ovoj utakmici, jer kada su vam dvadesetogodišnjaci najstariji u ekipi, onda u ovakvim utakmicama morate očekivati oscilacije, a i na neki način respekt prema protivniku, koji je kod Sokola u ovoj utakmici bio i više nego očit, što je Doganove mladiće definitivno stavilo u podređen položaj. No vratimo se još kratko utakmici. Kod domaćina najviše poena postigli su Uljarević 19 i Raič 16, a kod Belišća Toni Gradinjan 25, sve bolji Dogan 16, Preglej 15 i Mikulić 11.
Ovom pobjedom, trećom u nizu, crveni tigrovi skočili su na treće mjesto, sa omjerom 6:3. Slijedeća utakmica na rasporedu je u subotu u 15 sati u dvorani u Belišću protiv ekipe Virovitice.

OSJEČKI SOKOL – BELIŠĆE 63:79 (12:20, 8:20, 12:17, 31:22)

OSJEČKI SOKOL: Škrinjarić 5, Leto, Ostojić, Katavić 2, Uljarević 19, Fancović, Grgić 6, Šarić 12, Vuković, Tomas, Raič 16, Kovač 4.

BELIŠĆE: Ikić, Lipovac, Čamagajevac 9, Vidaković 2, Blažević, Markota 1, Mikulić 11, Preglej 15, Vezmarović, Dogan 16, Gradinjan 25.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI