A2-liga: Belišće-Đakovo 87:53

Kristijan Preglej i Nikola Peternek

Seniori nastavljaju sa odličnim igrama i pobjedama, iako početak utakmice nije bio na razini prošlih utakmica. Gosti iz Đakova postavili su zonsku obranu od prve minute, na koju naši dečki nisu imali odgovor u uvodnim minutama, no nakon što je gostima dosuđena tehnička greška jer su napravili pogrešku prilikom prijave igrača za utakmicu, a što je uoči delegat, utakmica se potpuno okrenila. Domaći košarkaši napravili su od sredine prve četvrtine do sredine druge četvrtine nevjerojatnu seriju od 28:0 i tako se iz minusa odvojili na, pokazati će se na kraju, nedostižnu prednost. Sa nekoliko trica, brzih kontranapada, zakucavanja gdje se najviše istaknuo domaći kapetan Preglej kada je izveo akciju zakucavanja preko gostujućeg centra Mikulića kakva se rijetko viđa i na NBA utakmicama, nakon čega je zaslužio “standing ovation” i prije svega odličnom obranom ostavili su goste bez ikakve nade da mogu ozbiljnije zaprijetiti. U toj situaciji gosti su se potpuno raspali i do kraja utakmice igrala se košarka u “jednom smjeru”, što je opet ponudilo domaćem treneru da odmori starije igrače, a pruži priliku mlađim dečkima. Kod naših košarkaša najbolji pojedinci bili su Dogan sa 21 poenom, Marko Soldo sa 19 i Čamagajevac sa 15, dok su kod gostiju najraspoloženiji bili Herceg sa 22 poena i Petrović sa 13 poena. Ovom pobjedom naši košarkaši su učvrstili prvo mjesto na tablici sa maksimalnim brojem bodova, iz 5 utakmica imaju 10 bodova i u slijedećem kolu idu u goste košarkašima Županje gdje će pokušati nastaviti odličan niz rezultata.

KK Belišće – KK Meteor Đakovo 87:53 (20:22, 32:6, 17:12, 18:13)

BELIŠĆE: T.Gradinjan, N.Gradinjan 3, M.Soldo 19, Čamagajevac 15, Vidaković 9, Peternek 6, Hartman 4, A.Soldo 2, Preglej 8, Vezmarović, Dogan 21, Markota.
METEOR ĐAKOVO: Budimir 2, D.Šušak, Alduk, V.Šušak, Petrović 13, Herceg 22, Kruljac 5, Tadić 4, Grgić, Mikulić 5, Žeravica 2.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI