A2-liga: Nastavljen pobjednički niz

Hrvoje Čamagajevac (sa loptom)

Naši košarkaši su nastavili pobjednički niz i u 6. kolu na gostovanju u Županji. Bez obzira što u Županju nije putovao Goran Vidaković, do sada standardni član prve petorke, i na neke sitne ozlijede, od samog početka utakmice se vidjela makismalna ozbiljnost u igri svih igrača, a naročito je dobro funkcionirala obrana koja je dopustila Županjcima u prvom dijelu samo 14 poena, dok je na kontu Belišćana svjetlilo 42 poena, tako da se pobjednik znao već nakon 20 minuta igre. Zanimljivo je to što je Marko Soldo u prvom dijelu postigao 2 poena više od cijele ekipe Županje (16:14), a isto tako koliko su Belišćani igrali dobro u obrani govori podatak da Filip Oršolić nije postigao niti jedan poen, a u dosadašnjem dijelu prvenstva je prosječno postizao 18,2 poena po utakmici. Drugo poluvrijeme se igralo u nešto laganijem ritmu, mada je u 25. minuti igre razlika narasla do 36 poena predosti, nakon toga je trener Belišćana dao priliku svim igračima, a to borbeni i uporni košarkaši Županje koriste i do kraja utakmice uspijevaju smanjiti razliku i izboriti častan poraz. Kod Belišćana su se najviše istakli Marko Soldo sa 28 postignutih poena (8 trica), te Nikola Peternek sa 16 poena. Kod domaćina bolji od ostalih su bili Mitrović (12) i Stjepanović (11).

U slijedećm kolu, u subotu, u Belišću, 01.12.2012. od 19 sati će se odlučivati od jesenjskom prvaku lige jer nam u goste dolaze košarkaši Vinkovaca koji u dosadašnjem dijelu prvenstva, isto kao i naši košarkaši, ne znaju za poraz, tako da očekujemo pravi derbi A2 lige.

 

KK Županja – KK Belišće 55:78 (8:18, 6:24, 23:18, 18:18)

ŽUPANJA: Bilić 5, Mitrović 12, M. Oršolić, Babogredac, Mihaljević 11, Lucić 7, Stjepanović 11, Labrtić 9, Bačić, F. Oršolić, Pastović, Kopić.

BELIŠĆE: T. Gradinjan 5, N. Gradinjan, M. Soldo 28, Čamagajevac 5, Peternek 16, Hartman, A. Soldo, Preglej 7, Vezmarović, Dogan 11, Markota 6.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI