A2: Meteor Đakovo-Belišće 66:73

pozega-belisce04
Goran Vidaković (8), Toni Gradinjan (4)

Seniori su nastavili sa pobjedama. Na uvijek neugodnom gostovanju u Đakovu, ostvarena je vrlo vrijedna pobjeda koja je našu ekipu učvrstila na prvom mjestu. Otvaranje utakmice prošlo je u ispitivanju snaga. Domaći su od početka dali do znanja da nemaju snage za igru čovjek na čovjeka, pa su se postavili u zonsku obranu, na što je naša ekipa odgovorila vrlo dobro i prvu četvrtinu riješila u svoju korist. Druga četvrtina pokazala je da će ovo biti vrlo nervozna utakmica, što je i kulminiralo sa 4 tehničke greške, po dvije za svaku ekipu i u tom se periodu bolje snašla domaća ekipa i na odmor otišla sa minimalnom prednošću. Trener Katalenić drugo poluvrijeme otvorio je sa niskom petorkom, praktički bez centra, što je pokazalo kao pun pogodak. Naši su momci potpuno pretrčali tromog domaćina, brzim kontrama i odličnom obranom ostvarili prednost od 16 poena razlike. U tom periodu Vidaković je postigao vezane 4 trice i tako odveo svoju ekipu u veliku prednost, a potvrdu odlične igre dao je Soldo, tricom u zadnjoj sekundi četvrtine, sa gotovo 10 metara. Uslijedilo je tada nešto na što će naša ekipa morati poraditi u slijedećim utakmicama. Pad od 6 minuta bez poena, domaći su iskoristili sa serijom od 14:0 i potpuno se primakli našoj ekipi, koja se tek tada uozbiljila i sa dobrom obranom i nekoliko poena i slobodnih bacanja mirno privela ovu, nervoznu i infarktnu utakmicu kraju. Domaću ekipu predvodio je Herceg sa 25 poena, te Matuško sa 14, a našu ekipu Goran Vidaković sa 21 poenom, Kristijan Preglej postigao je 14, a Marko Soldo 12. Treba napomenuti već poznatu stvar u našoj ekipi, a to je da svaku utakmicu jedan od najboljih strijelaca protivničke ekipe ostane na minimalnom broju poena, pa je tako ovu utakmicu drugi strijelac Đakova do sada, Kruljac, ovoga puta ostao bez poena, što pokazuje kakvu su obranu igrali naši dečki. Slijedeću utakmicu naša ekipa igra u subotu u Belišću, kada će ugostiti ekipu Županje.

 

KK Meteor Đakovo-KK Belišće 66:73 (14:19, 20:14, 16:33, 16:7)

KK Đakovo: Matuško 14, Budimir, Šušak, Petrović 5, Herceg 25, Kruljac, Tadić 4, Šušak, Ćurić 6, Mikulić 12, Žeravica, Grgić.
KK Belišće: Gradinjan T. 6, Ikić, Soldo 12, Vidaković 21, Gradinjan N., Hartman 7, Preglej 14, Vezmarović, Bušić 8, Čamagajevac, Dogan 5, Markota.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI