A2: Poraz u posljednjoj utakmici prvog dijela

Naši košarkaši ipak nisu uspjeli završiti polusezonu bez poraza. U odgođenoj utakmici poraženi su u Vukovaru, iako su većim dijelom utakmice imali vodstvo, te bili bolji. Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi pa se ni jedna ekipa nije uspijela odvojiti na veću razliku. Drugo poluvrijeme naša ekipa otvara odlično, te odlazi na 10 poena prednosti pred ulazak u zadnju četvrtinu, ali tada kao da su dečki ostali bez ideje u napadu i svježine za obranu, što su domaći košarkaši iskoristili i približili se na minimalan zaostatak. Uslijedila je tada “žuta minuta” naše ekipe ili bolje rečeno “žute 4 minute” te se dogodio totalni pad i preokret i domaći košarkaši to su iskoristili za osvajanje 2 boda i prvi poraz naše ekipe. Iako ovaj poraz nije donio ništa novo na tablici, ostaje gorak okus zbog dobre igre većim dijelom utakmice, a i zbog realnog, što stanja na tablici, a što i zbog razlike u kvaliteti ove dvije ekipe. No tako je to u sportu, ne pobijedi uvijek bolji, ali ovaj poraz neće promijeniti niti ciljeve ove ekipe, niti nadanja, a to je osvajanje prvog mjesta. Kod pobjednika bolji od ostalih bili su Katavić sa 26 poena i Tadić sa 23, a kod naše ekipe novi igrač, koji je došao iz Valpova, Marko Mikulić sa 19 poena i Soldo sa 16 poena. Sada slijedi kratka zimska stanka, a povratak prvenstvenim obvezama slijedi za otprilike 3 tjedna, kada u prvom kolu drugog dijela naša ekipa ide u goste košarkašima Darde.

HKK Vukovar – KK Belišće 78:71 (21:22, 19:17, 10:21, 28:11)

VUKOVAR: Koljaja, Pravdić, Madžar 12, Boras 6, Kovačević 3, Knežević, Tustonić 2, Tadić 23, Pejaković 5, Katavić 26, Duspara.

BELIŠĆE: Gradinjan T., Gradinjan N., Soldo 16, Čamagajevac 15, Vidaković 3, Peternek 4, Hartman, Mikulić 19, Preglej 10, Vezmarović, Dogan 2, Markota.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI