Belišćani ostali ne poraženi i u Vukovaru!

Pao je i Vukovar. Nekada ranije ovo je bila zaštrašujuća rečenica, no ovoga puta u pitanju je samo košarkaška utakmica u kojoj je ekipa Belišća ostvarila petu pobjedu u nizu i tako u utakmicama u konkurenciji još uvijek ne zna za poraz.
Bila je ovo utakmica na malo poena, tvrdih obrana u prvom poluvemenu i može se reći utakmica u tri smjera. Bolje su utakmicu otvorili crveni, koji su domaćinu za deset minuta dozvolili samo devet poena. Zatvoren reket i agresivna obrana, već su postali stalan recept za ostvarivanje prednosti, a upravo ta dva segmenta igre došli su do izražaja u prvom poluvremenu. Domaća ekipa nikako nije pronalazila put ka košu Belišća, no ipak su uspjeli do kraja druge dionice koliko toliko iskontrolirati rezultat. Jedini problem crvenih u prvom poluvemenu bila su tri prekšaja Marka Mikulića, koja su zadala glavobolju treneru Kataleniću uoči nastavka utakmice. Nažalost, brzi četvrti prekšaj prikovao je Mikulića na klupu i tada su počeli problemi za Belišće. Presing igrom po cijelom terenu domaća ekipa nemilice je “krala” lopte crvenima, koji nekoliko napada za redom nisu uspjeli prenijeti loptu preko centra, što je rezultiralo totalnim preokretom. Domaća ekipa povela je prvi puta na utakmici krajem treće četvrtine i izgledalo je kao da je preokret na pomolu, a nakon “čudnog” petog prekšaja za Mikulića, bilo je jasno da će crveni teško do preokreta. No, trener Katalenić uspio je sa dva time-outa razbuditi ekipu, ubacio je u igru Tonija Gradinjana, koji je sa svojim poenima pokrenuo ekipu i kreirao preokret.

Toni Gradinjan, najbolji strijelac domaćih protiv Iloka
Toni Gradinjan, u posljednjoj dionici igre sa 11 koševa donio preokret Belišćanima

Brzo su se crveni vratili u igru, odličnom obranom i pametnom igrom u napadu prednost domaćih otopila se vrlo brzo, koji su iz neobjašnjivih razloga stali sa presingom što je bilo odlično za Belišće. Važne trice na samom kraju postigli su Marko Soldo i Toni Gradinjan, a kao i nekoliko puta ove sezone, obrana je u zadnjim minutama bila na vrhunskoj razini i Belišće je polako pripremalo slavlje. Slobodna bacanja u zadnjim su se minutama izmjenjivala sa jedne na drugu stranu, a i tu je Belišće bilo koncentriranije i smirenije i slavlje za crvene moglo je početi.
Jedini raspoloženi kod Vukovara bio je Mario Raič koji je postigao 18 poena, a kod Belišća Marko Soldo postigao je 14, Kristijan Preglej 13, Damir Markota 12 i Toni Gradinjan 11.
Ovom pobjedom Belišće je uz ekipu Požege jedina neporažena ekipa u konkurenciji, sa pet pobjeda, dok Požega ima utakmicu više i pobjedu više.

U slijedećem kolu Belišće je domaćin ekipi Vinkovaca, koja je tek u ovom kolu ostvarila prvu pobjedu, a utakmica je na rasporedu u subotu 22.11.2014 u 19 sati.

 

VUKOVAR-BELIŠĆE 67:72 (9:16, 13:15, 26:14, 19:27)

VUKOVAR: Raič 18, Mandić 7, Kajba 2, Duspara, Kovačević 9, Banić 2, Peraica 9, Mesić 1,Ragač, Pejaković, Kapović, Dugandžić 7

BELIŠĆE: N.Gradinjan, Blažević 7, A.Soldo, Nađ 8, Vidaković, Petovari, Markota 12,Mikulić 7, Preglej 13, Vezmarović, M.Soldo 14, T.Gradinjan 11.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI