Belišćani treći u Borovu

Košarkaši Belišća u nedjelju, 28.09.2014. bili su gosti na turniru u Borovu. Uz domaću ekipu na turniru su još sudjelovale ekipe Vukovara te ekipa Hrvatskog sokola iz Osijeka, člana B1 lige.
Prva utakmica na rasporedu je bila između domaćeg Borova i Belišća. U dosta izjednačenoj utakmici, Borovo je u zadnjem periodu ipak uspjelo savladati Belišće. Belišćani su odlično krenuli u utakmicu, sa zonskim presingom već u uvodnim minutama odvojili se na 10-ak razlike, no domaćin je do kraja četvrtine uspio smanjiti zaostatak. Ulaskom u drugu četvrtinu Borovo je napadačkim skokovima i izgubljenim loptama Belišća prednost potpuno okrenulo na svoju stranu i na poluvrijeme otišlo sa prednošću. Drugo poluvrijeme ponudilo je sličnu košarku iz prvog dijela. Belišćani su čak tri puta u tijeku utakmice imali 10-ak koševa prednosti, ali su lošim obrambenim skokom i izgubljenim loptama vraćali domaćina u utakmicu, da bi u zadnjoj četvrtini postigli samo 5 poena i poraz je bio neizbježan, a konačan je rezultat bio 80:67 u korist Borova.
Poraz u prvoj utakmici donio je utakmicu za treće mjesto u kojem je Belišće odmjerilo snage protiv B1 ligaša iz Osijeka. Većim dijelom utakmice Belišće je kontroliralo igru i rezultat, iako su Sokoli u nekoliko navrata priprijetili i približili se na minimalan zaostatak. Iskusnijom igrom u odlučujućim trenucima Belišće je ipak odnijelo pobjedu rezultatom 80:75 i osvojilo treće mjesto.
Trener Katalenić nakon turnirao rekao nam je svoje dojmove: “Zadovoljan sam kako su dečki odreagirali, iako nije lako odigrati ovakve dvije utakmice u razmaku samo par sati. Vidi se napredak u taktičkom smislu u odnosu na prijašnje utakmice, pogotovo u obrambenim zadacima, iako još uvijek tu ima prostora za napredak. Stvari koje moramo popraviti su prije svega obrambeni skok, koji u igri koju mi forsiramo, a to je zonski presing, trpi jer se igrači ponekad nađu u neprirodnim pozicijama za njih, ali još su dva tjedna pred nama da to popravimo. Također ćemo u slijedećim danima poraditi i na šutu i preciznosti, a već slijedeći vikend očekuje nas turnir u Virju, koji će donijeti posljednje dvije utakmice pred početak prvenstva.”
Belišćani u subotu gostuju na turniru u Virju, gdje će odigrati dvije utakmice, a prvenstvo počinje za 12 dana kada u Belišće dolazi ekipa Vrijednosnice Darda.

 

POLUFINALE:

KK BOROVO – KK BELIŠĆE 80:67 (24:27, 25:19, 19:17, 13:5)

KK BOROVO: Đerić 2, Gošak 6, Katavić 22, Bekavac 32, Rajšić 11, Stanković, Knežević, Nikolić, Mitić, Ravkić.
KK BELIŠĆE: Gradinjan N., Soldo A., Blažević Z.1, Nađ, Vidaković 4, Blažević D. 4, Markota 4, Mikulić 7, Preglej 20,Vezmarović 3, Soldo M. 19, Gradinjan T. 5

 

ZA 3. MJESTO:

K.A. HRVATSKI SOKOL – KK BELIŠĆE 75:80 (18:21, 19:16, 12:21, 26:22)

KA HRVATSKI SOKOL: Kramarić 6, Tomas, Prister 6, Uljarević 2, Blažević 2, Jakić 17, Grgić 8, Grozdanović 13, TUcaković 21.

KK BELIŠĆE: Gradinjan N., Soldo A. 1, Blažević Z. 6, Nađ, Vidaković, Blažević D. 3, Markota 4, Mikulić 28, Preglej 18, Vezmarović, Soldo M. 13, Gradinjan N. 5.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI