Belišće 3X3 2022: Skradin Aurum Sky pobjednik odličnog turnira!

Završen je 10. jubilarni 3X3 turnir u uličnoj košarci u Belišću.

Po prvi puta turnir je odigran u dva dana pa su tako u subotu na terenu bile mlađe kategorije, dok je nedjelja bila rezervirana za seniorski dio turnira.

Kako smo i najavljivali, subotu smo rezervirali za mlađe kategorije. Prvi su na teren izašli najmlađi, selekcija 2014./2015., sa 4 ekipe. Nakon odigranih šest utakmica kao najbolji su se pokazali dečki iz ekipe Donji Miholjac.

Poredak:

1.Donji Miholjac (Decathlon dresovi+zlatne medalje)

2.Krastavci smo mi (Decathlon lopte+srebrne medalje)

3.Kosturi (brončane medalje)

4.Lavovi

Nakon njih svoj nastup imala je kategorija 2010. i mlađi, u kojoj je također bilo 4 ekipe. Nakon neizvjesnog i zanimljivog nadmetanja, taj dio sa maksimalne tri pobjede osvojila je ekipa Kineske Cedevite, koje su ispile sve svoje protivnike.

Poredak:

1.Kineske Cedevite (Decathlon dresovi+zlatne medalje)

2.Košarkaški huligani (Decathlon lopte+srebrne medalje)

3.Donji Miholjac (brončane medalje)

4.Britanski dečkići

Sponzor nagrada za Školu košarke bila je prodavaonica sportske opreme DECATHLON Osijek.

Treća kategorija, 2008./2009. je brojala 5 ekipe, a nakon četiri odigrana kola i osam utakmica, prvo mjesto pripalo je ekipi 3 ipo šutera iz Osijeka.

Poredak:

1.3 ipo šutera (Sport Vision poklon bonovi)

2.Mlinari

3.Draft Valpovo

4.Warriorsi

5.Mamine maze

U godištu 2006./2007. nastupile su 4 ekipe. Odigrana su tri kola, odnosno 6 utakmica, a pobjedu je i tu odnijela ekipa iz Osijeka, pod nazivom Lege.

Poredak:

1.Lege (Sport Vision poklon bonovi)

2.Jedine nade

3.Sketba elite

4.Kaos

Sponzor nagrada za predkadete i kadete je bila prodavaonica sportske opreme Sport Vision.

SENIORSKI DIO PRIPAO MOMCIMA IZ SPLITA

U seniorskoj kategoriji imali smo 7 ekipa, s obzirom da je ekipa Lounge Bar Fargo u subotu kasno bila primorana otkazati turnir zbog ozlijede jednog igrača pa su ekipe podijeljenje u dvije grupe, sa po 4 i 3 ekipe. Već pri samim prijavama bilo je jasno da nas očekuje jak turnir, na kojem su sudjelovale 4 ekipe iz Hrvatske, 2 iz BiH te jedna iz Srbije.

Od 15 sati uslijedile su utakmice grupne faze, a nakon ukupno 9 uzbudljivih i zanimljivih basketa, dobili smo putnike u drugu fazu natjecanja.

Pobjednici skupina plasirali su se direktno u polufinale (Skradin Aurum Sky i Galens) i to sa maksimalne tri, odnosno dvije pobjede. U dodatnom razigravanju prvo su se susrele ekipe Pharma Classic i S.S.Torlaković, a uspješna je bila ekipa iz Zagreba, dok je u drugom basketu Aluplastik Živinice bio bolji od Marsonie. Oba su basketa završila istim rezultatom, 21:12.

Nakon toga krenuli su polufinalni basketi, a vidjeli smo dva fenomenalna basketa, iz kojih su u finale otišle ekipe Skradin Aurum Sky te Galens.

Basket za 3.mjesto i nagradu od 1000 kuna pripao je ekipi Aluplastik Živinice, koja je bila bolja od Pharme Classic 22:17.

Odlično finale na kraju je zasluženo pripalo momcima iz ekipe Skradin Aurum Sky, koja je bila bolja od gostiju iz Novog Sada, ekipe Galens, 21:11 i kući otišla bogatija za 10 000 kuna. Poražena ekipa Galens osvojila je uz drugo mjesto i novčanu nagradu od 2000 kuna.

Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu Ivan Rašetina, Željko Jović, Stanko Kujundžić i Moritz Lanegger.

Poredak:

1.Skradin Aurum Sky (Hrv)

2.Galens (Srb)

3.Aluplastik Živinice (BiH)

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI