Belišće-Đakovo 78:85

BELIŠĆE-ĐAKOVO 78:85 (22:23,21:9,12:23,23:30)

Nevjerojatnu utakmicu vidjeli su gledatelji prošle subote u Belišću. Što je sve domaća ekipa uspjela prosuti, stvarno je umijeće. Na nešto lošije otvaranje utakmice od strane crvenih već su i ptice na granama navikli, kao i na buđenje nešto kasnije, no ovoliko obrata dugo nije vidjela publika u Belišću.
Neizvjesna prva četvrtina pokazala je da će ovo biti čudna utakmica, kakvih je između ova dva takmaca bilo na pretek, no gosti su rijetko kada iz Belišća odlazili punim plijenom, ali ovoga puta njihovoj pobjedi nema niti trunke zamjerke. Jedina svijetla točka crvenih bila je druga četvrtina, u kojoj su gostima dozvolili samo devet poena i na poluvrijeme se otišlo sa +11 u korist domaće ekipe. Zašto bi bilo sve jednostavno, kad može biti komplicirano, pokazali su domaći igrači. Iako će statistika pokazati da su na cijeloj utakmici imali samo četiri izgubljene lopte, lošijom obranom dozvolili su gostima priliku za otvorene šuteve, što su oni iskoristili i treću četvrtinu uvjerljivo dobili i krenuli u zadnji period sa rezultatom 55:55. Vidjelo se već tada da su neki domaći igrači umorni, pošto su neki od njih u četvrtak igrali utakmicu B1 lige u Vukovaru, ali su ipak odlično odreagirali na uvodnih dvije i pol minute. Fantastičnom serijom od 18:0, su za samo dvije i pol minute otišli na 73:55 i samo je lud čovjek očekivao preokret i pobjedu gostiju. Takav vjerojatno nije bio u dvorani u Belišću ove subote. No, tada je uslijedio scenarij koji je trebalo snimiti i da bude pokazatelj kako se utakmice ne igraju. Igrači domaće ekipe kao da su otišli sa terena, na kojem je postojala samo jedna ekipa, gosti iz Đakova. Umor je malo po malo činio svoje, a totalnom dekoncentracijom u obrani, dozvolili su crveni gostima da pogađaju otvorene šuteve za tri poena, trče kontre i zabijaju sa lakoćom, dok su oni u napadu pokazali veliko ništa i preokret je bio pred vratima. U tom periodu za domaću ekipu neriješiva enigma bio je gostujući igrač Matej Češkić, dečko koji je igrao pod temperaturom, a uz to je stigao zabiti okruglih 30 poena i poništiti sve dobro u domaćim redovima. Pomalo nevjerojatno prednost crvenih topila se i dvije minute prije kraja bilo je jasno da dva boda odlaze u Đakovo. Serijom 0:21 gosti su preokrenuli utakmicu i počeli su slaviti pobjedu. Tako je serija gostiju za sedam i pol minuta iznosila 5:30 u korist gostiju i u takvim okolnostima domaća ekipa nije više od ovog poraza niti zaslužila.
Šteta za ovaj poraz, šteta jer se sada borba crvenih za drugo mjesto potpuno zakomplicirala, a s obzirom na dva teška gostovanja belišćana(Osječki sokol, Rekord tim) biti će vrlo zanimljivo vidjeti kako će razviti situacija do kraja prvenstva. Upravo u Osijek slijedeće kolo odlazi naša ekipa, a utakmica je na rasporedu u subotu u 19 sati u Osijeku.
U domaćim redovima najviše poena postigli su Marko Mikulić 24 i Toni Gradinjan 22, a kod gostiju Matej Češkić 30 i Stjepan Hajduković 13.
BELIŠĆE: Cerjak 2, Z.Blažević 2, N.Gradinjan 2, T.Gradinjan 22, Vidaković, D.Blažević 9, Markota, Mikulić 24, Petovari 6, Funtak 4, Ljutak 7
ĐAKOVO: Kelava, Radoš 8, Hajduković 13, Ma.Češkić 30, Petrović 2, Čupić 6, Kruljac 9, Mi.Češkić 7, Raguž, Mikulić 10, Marjanović.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI