Belišće – Đakovo 90:69

Mikulic01
Marko Mikulić – najbolji strijelac Belišćana protiv Đakova

Novu pobjedu ubilježili su Belišćani na domaćem terenu. Ovoga puta nastradali su gosti iz Đakova i to uvjerljivo, +21 u domaću korist.
Belišće je u ovoj utakmici nastupilo bez prvog playmakera Hrvoja Čamagajevca, koji je zaradio ozljedu u Vukovaru, pa je prije utakmice vladao oprez i zbog same ekipe Đakova, koja je nekoliko puta bila nezgodan protivnik domaćoj ekipi. To se pokazalo već u prvoj četvrtini, u kojoj se niti jedna ekipa nije uspjela značajnije odvojiti, a i puno poena i na jednoj i na drugoj strani rezultiralo je neriješenim rezultatom nakon prvih deset minuta. Drugu četvrtinu domaća ekipa otvorila je nešto bolje i sa nekoliko uzastopnih koševa stekla minimalnu prednost, no uporni gosti sa nekoliko trica vratili su se u utakmicu, čak i poveli pred sam kraj poluvremena, ali tricom Vidakovića u posljednjim sekundama prednost je otišla na domaću stranu.
Domaća ekipa drugo poluvrijeme otvorila je zonskom obranom, za koju gosti nisu imali riješenja pa je Belišće brzim kontranapadima i poenima iz reketa pobjeglo na jedanaest razlike, što se pokazalo kao presudno, pošto su gosti iz minute u minutu sve više tonuli, a domaća obrana u tim trenucima bila je odlična. Kako je zonska obrana funkcionirala odlično, Belišćani nisu imali potrebe mijenjati način igre pa je tako prednost iz minute u minutu rasla sve više, a gosti su potpuno ostali bez ideje u napadima u posljednjih deset minuta igre, čemu svjedoče samo dvanaest postignutih poena u tih deset minuta.
Belišćani su tako zonskom obranom u drugom dijelu potpuno onemogućili goste u napadu i tako im dozvolili 15 poena manje nego u prvom dijelu što je na kraju itekako utjecalo na konačan rezultat. Opet treba naglasiti da su se svi domaći igrači upisali u strijelce, a najviše poena postigao je Marko Mikulić i to 25, dok su Kristijan Preglej i Goran Vidaković postigli po 12 poena. Kod gostiju su se istakli Omazić sa 15, Kruljac i Herceg sa 14 poena.
Domaćoj ekipi slijedeći vikend predstoji gostovanje u Požegi, kod jednog od konkurenata u borbi za drugo mjesto, a eventualnom pobjedom, Belišćani bi ih izbacili iz te borbe i sebe promovirali u glavnog, možda i jedinog, kandidata do kraja prvenstva za drugu poziciju, pošto im raspored utakmica do kraja prvenstva ide na ruku.

KK Belišće – KK Đakovo 90:69 (23:23, 20:19, 26:15, 21:12)

BELIŠĆE: N. Gradinjan 4, Lipovac 2, M. Soldo 5, Ikić 3, Vidaković 12, Blažević 6, Markota 8, Mikulić 25, Preglej 12, Dogan 2, A. Soldo 9.

ĐAKOVO: Budimir 10, Šušak, Divić 2, Petrović 2, Ćurić 8, Herceg 14, Kruljac 14, Erslan 2, Omazić 15, Peran, Grgić 2, Šutalo.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI