Blijedo izdanje seniora protiv Županje i poraz od 15 razlike na otvaranju sezone

Seniori nisu najbolje otvorili novu sezonu, Županja je odnijela puni plijen iz naše dvorane.

DRUGA LIGA ISTOK, 2.KOLO:

Belišće – Županja 57:72

(Vincetić 11, Blažević 11 / Ganibegović 16, Benković 15)

Utakmica je nažalost otvorena minutom šutnje u sjećanje na Maria Ćužića, koji je prerano preminuo prije dva tjedna.

Što se tiče službenog dijela, seniori nisu najbolje otvorili sezonu, s obzirom na poraz u prvoj domaćoj utakmici i to od gostiju iz Županje, koji su samo uzeli ponuđeno, odnosno potpuno blijedo izdanje naših košarkaša.

Ako se vratimo dva tjedna unazad i sjetimo se finalne utakmice našeg turnira protiv Đakova i usporedimo ovu utakmicu, ostaje pitanje kako se jedna drugoligaška momčad, u kojoj ne nedostaje iskustva, može tako negativno “transformirati” u neprepoznatljivu momčad, koja je bila prilično nemoćna na terenu.

Utakmica je dobro krenula, sa dosta dobrim obranama, čemu i svjedoči rezultat prve četvrtine (16:9) i ništa u tim trenucima nije upućivalo na potpuni debakl naše momčadi. Već na startu druge četvrtine, gosti su se razigrali, povezali svoje redove i malo po malo stizali naše vodstvo, a onda ga i preuzeli te na odmor otišli sa 29:32 vodstvom.

Vidjelo se već tada da naši momci izgledaju kao da “nisu došli” na utakmicu. Dekoncentracija u napadu, nekoliko izgubljenih lopti i loše obrambene reakcije, dovele su do toga da su gosti svoju prednost od sredine druge četvrtine sačuvali do kraja utakmice. Tek u nekoliko navrata naša je momčad uspjela spustiti zaostatak, no jednostavno nije bilo nikakvih izgleda da se dogodi preokret.

Gosti su izgledali puno bolje i konkretnije u drugom dijelu utakmice, a imali su sve ono što naša momčad nije imala i na kraju su punim plijenom napustili dvoranu, a našim momcima ostavili gorak okus. Kada u svojoj dvorani ubaciš 57 poena, jednostavno ne možeš pričati o nikakvoj šansi za pobjedu…

Ivo Vincetić i Zvonimir Blažević su sa po 11 poena predvodili našu momčad.

Popravni ispit naši momci imaju za vikend, kada gostuju u Garčinu, kod novog drugoligaša. Utakmica se igra u subotu u 18 sati.

Ivo Vincetić 11, Zvonimir Blažević 11, Nikola Mikulić 9, David Đolić 7, Marko Soldo 6, Domagoj Cerjak 6, Erik Weber 5, Dominik Greganović 2, Juraj Vrbanić, Mihael Mamić, Kristijan Preglej, Luka Kovačević.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI