Crveni ostavili Vinkovce bez šansi i obranili naslov pobjednika Kupa na Istoku

Finalni dvoboj je prošao u potpunom znaku naše momčadi, koja je kontrolirala rezultat od početka pa sve do kraja utakmice.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ REGIJA ISTOK, FINALE:

BELIŠĆE-VINKOVCI 98:77 (36:14, 19:24, 24:20, 19:19)

(Boras 21, Blažević 16, Đolić 15 / Peraica 24, Ostović 11, F. Vujeva 11)

Finalni dvoboj bolje su otvorili gosti, koji su poveli 5:0 i to je bilo jedino njihovo vodstvo na utakmici. Brzom serijom 9:0 naši su momci preuzeli vodstvo i do kraja četvrtine pobjegli gostima na preko 20 razlike. Odlično su crveni reagirali u tih osam minuta, ubacili 4 trice i odjurili na +22. Već se tu vidjelo da će gosti teško izbjeći uvjerljiv poraz, slabo su reagirali u obrani, radili greške u napadu, iz čega je naša momčad dobila puno prilika za lake poene. U drugoj četvrtini, gosti su postavili zonsku obranu, što je naše napade malo usporilo, a iz toga je proizašlo i nekoliko izgubljenih lopti pa su gosti dobili drugu četvrtinu, no ona nije previše utjecala na visoko vodstvo naše ekipe.

U drugom poluvremenu gledali smo, rezultatski, izjednačenu igru, u kojoj se i dalje bolje snalazila naša momčad i čuvala visoko vodstvo. Priliku su sa klupe dobili u drugom dijelu i naši mlađi igrači, koji su dobro reagirali u većini situacija, dok gosti i dalje nisu imal ideje kako zaustaviti naše napade te su na kraju utakmice inkasirali čak 98 poena.

Ovom pobjedom naša je ekipa obranila naslov pobjednika Kupa ta regiju Istok te će se u slijedećem krugu susresti sa predstavnikom regije Sjever, ekipom Podravca iz Virja. Termin i domaćinstvo će biti poznati u slijedećim tjednima.

Juraj Boras je ponovno bio naš najbolji pojedinac sa 21 poenom, Zvonimir Blažević je ubacio 16, a David Đolić 15.

Dino Peraica je sa 24 poena bio najbolji pojedinac gostiju, dok su Ivan Ostović i Filip Vujeva ubacili svaki po 11 poena.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI