Crveni pali sa zvukom sirene i dalekometnom tricom

Marsonija je odnijela bodove iz Belišća u posljednjoj sekundi utakmice.

DRUGA LIGA ISTOK, 15.KOLO:

Belišće-Marsonia 73:76 (22:25, 19:17, 14:12, 18:22)

(Vincetić 21, Preglej 12, Šarić 12 / Špehar 32, Stojsavljević 12, Maskaljević 12)

Derbi kola je opravdao svoj naziv, prošle subote u Belišću, gdje je gostovala prvoplasirana Marsonija. Uvod u derbi je od početka tjedna prošao u jednom čudnom tonu, iz protivničkog tabora uporno se pokušavala odgoditi utakmica, bez opravdanih i smislenih razloga, čemu i svjedoči kompletna ekipa gostiju koja se pojavila na dan utakmice. No, otom potom.

Sama utakmica je od svog početka protekla u jednom neizvjesnom nadmetanju i vidjelo se od početka da će mali detalji odlučiti pobjednika. Niti jedna se ekipa nije uspijevala značajnije odvojiti tijekom susreta, a na poluvremenu su gosti imali minimalnih +1.

U trećoj dionici naša je momčad u nekoliko trenutaka imala nešto višu prednost (6-8 poena), no uporni gosti su se vraćali u egal, prije svega tricama, kojih su na kraju zabili velikih 14, što je 42 poena od 76 ubačenih na susretu.

U posljednjoj četvrtini gosti su u jednom trenutku imali velikih +8 i činilo se da se naši momci iz tog minusa neće vratiti, no zadnjim atomima snage uspjeli su doći do egala. Sa 73:73 se ušlo u posljednju minutu. Prvo je naša ekipa promašila šut za dva poena (Đolić), gosti su tricom (Filipović) pokušali riješiti pitanje pobjednika, ali nije išlo tako i našoj ekipi je ostalo 10-ak sekundi za napad. Luka Šarić je primilo loptu blizu na niskom postu, šutirao poluhorog, no lopta nije htjela u koš, a onda je skok uhvatio Stojsavljević, kojem je ostalo sekunda i pol za šut sa svoje polovice i na žalost naše ekipe, a na sreću gostujuće, lopta je sa zvukom sirene ušla u koš, za veliko slavlje gostiju.

Ovom pobjedom gosti su i dalje ostali na prvom mjestu, sa pobjedom više od Đakova, tri kola prije kraja.

Našu ekipu predvodio je Ivo Vincetić sa 21 poenom, dok su po 12 dodali kapetan Kristijan Preglej i Luka Šarić.

Kod gostiju, najbolji Luka Špehar, koji je ubacio 32 poena, 12 su dodali Svan Stojsavljević i Patrik Maskaljević.

BELIŠĆE: Ivo Vincetić 21, Kristijan Preglej 12, Luka Šarić 12, David Đolić 10, Dominik Greganović 6, Bruno Funtak 6, Matej Gerber 4, Erik Weber 2, Domagoj Cerjak, Luka Šimić, Mihael Mamić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI