Domagoj Cerjak i Luka Šarić povukli Crvene do pobjede nad Požegom

Seniori su upisali treću vezanu pobjedu i to uz visoku razliku.

DRUGA LIGA ISTOK, 9.KOLO (zaostala utakmica)

Belišće-Požega 91:56 (24:18, 20:15, 24:16, 23:7)

U zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone, naši su seniori ostvarili uvjerljivu pobjedu nad gostima iz Požege, u jednoj čudnoj utakmici.

Naša je ekipa u ovoj utakmici igrala nastupila bez trojice igrača (Vincetić, Funtak, Mikulić), dok je na klupi sjedio još kadet, Niko Uranjek, ali i takvi su uspjeli doći do treće vezane pobjede.

Prvo poluvrijeme je naša ekipa imala konstantno vodstvo i kontrolu utakmice, na poluvremenu obećavajućih +11, no ostao je dojam da se u nekim trenucima još samo malo dodao gas, da je pitanje pobjednika moglo biti odavno riješeno.

Ono što je za zaborav sa ove utakmice je uvodne tri-četiri minute drugog poluvremena, u kojima su gosti napravili seriju od čak 14:0 i iz minusa stigli do vodstva 44:47. Naši su dečki u tim trenucima izgledali poput nekakvih početnika, sa brdom osnovnih grešaka, izgubljenih lopti i sa popriličnom dozom nemoći. No, nakon time-outa, uslijedio je doslovno “blitzkrieg” naše ekipe, koja je serijom 18:2 sve vratila na početak. Ključna figura u tih šest minuta bio je Domagoj Cerjak, koji je u trećoj četvrtini ubacio 4 trice, nadovezao se Luka Šarić svojim poenima, a i obrana je postala sve čvršća i rezultat je ponovno bio onakav kakav smo i željeli. Sa +19 se ušlo u posljednju četvrtinu, u kojoj su se gosti potpuno raspali, ubacili samo 7 poena i na kraju kući otišli sa visokim porazom od 35 razlike.

Posljednje tri minute u igri su provela i naša dva kadeta sa klupe, Luka Šimić i Niko Uranjek.

Luka Šarić je utakmicu završio sa 20 poena, Domagoj Cerjak je ubacio 19, a vrlo dobru utakmicu odradio je i sve bolji i prisutniji Erik Weber, koji je zabio 17 poena.

BELIŠĆE: Uranjek, Greganović 9, Weber 17, Mamić 3, Preglej 8, Đolić 6, Šarić 20, Gerber 7, Cerjak 19, Šimić 2.

U slijedećem kolu, u subotu od 19 sati, u Belišće dolazi prvoplasirana Marsonia.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI