Drugi poraz u nizu

Drugi poraz Belišćana u nizu dogodio se u subotu u dvorani u Belišću. Bolji su bili gosti iz Oriovca, koji su tri četvrtine kontrolirali prednost na svojoj strani, iako su Belišćani cijelo vrijeme bili u igri za pobjedu do ozlijede Kristijana Pregleja i njegovog izlaska iz igre.

Da će ovo biti utakmica na puno poena nagovjestila je već prva četvrtina u kojoj je postignuto gotovo 60 poena, a domaći su košarkaši u zadnjim sekundama postigli brza četiri poena i iz minusa odnijeli prednost na svoju stranu. Gosti iz Oriovca u svojim redovima imaju jednog od najboljih igrača lige i prvog strijelca Ćelebiju, koji je na prosjeku od gotovo 30 poena po utakmici, ali je on u prvom poluvremenu bio odlično čuvan od strane Damira Markote te je postigao samo osam poena, ali je zato Kovačević zadavao domaćinu velike brige sa svojim tricama i asistencijama i tako gostima omogućio da odu na prednost na poluvremenu. Iako su imali lijepu prednost pred kraj prvog dijela, Belišćani ju nisu uspjeli sačuvati te su sa nekoliko brzopletih riješenja dozvolili gostima da se potpuno vrate u utakmicu. Belišće je i ovoj utakmici bilo lišeno usluga Marka Solde, dok je nedovoljno oporavljeni Hrvoje Čamagajevac imao veliku želju pomoći svojim suigračima, ali zbog težine ozljede nije mogao pokazati svu svoju moć. Iz tih razloga, kratka klupa i premalo igrača u rotaciji bili su jedan od razloga očitog pada u igri domaće ekipe u drugom poluvremenu, pogotovo nakon ozljede Kristijana Pregleja u trećoj četvrtini, kojeg teško može bilo tko zamijeniti. Iskusni gosti iskoristili su njegov izlazak i sa nekoliko trica se odvojili rezultatski, a domaća ekipa pokušala se zonom i zonskim presingom nekako vratiti u utakmicu, ali bezuspješno te je prednost gostiju na kraju narasla do konačnih +17. Kod Belišća najviše poena postigli su Mikulić 17 i Preglej 11 te Markota i Dogan po 10, dok su gosti dali najboljeg strijelca i igrača utakmice, 42-godišnjaka Igora Kovačevića, koji je postigao 30 poena.
Belišćani nikako da uhvate pravi ritam, a može se pisati o nekoliko razloga. Vanjski šut, koji je Belišće krasio godinama, ove je godine definitivno izvan forme, pogotovo u zadnje dvije utakmice, u kojima su postignute samo dvije trice (Vidaković), a bez vanjskog šuta domaće utakmice se teško dobivaju. Drugi razlog može se potražiti i u ozljedama bitnih igrača (Soldo, Čamagajevac, Preglej), pa samim time su i treninzi slabiji i manje posjećeni od strane tih iskusnih i bitnih igrača, a znamo svi da bez treninga nema ni forme, niti dobrih rezultata. Nadamo se samo da će se ozljeđeni igrači što prije vratiti u formu i da će se sezona uspješno završiti, iako ovim porazom ništa nije izgubljeno, mislimo tu na čak i drugo mjesto, iako je ekipa Vukovara najbliža tom mjestu.

Belišćanima slijede dvije utakmice u gostima, a prva je već u subotu u Vinkovcima, a potom slijedi gostovanje u Županji.

KK Belišće – KK Rekord Tim 70:87 (29:28,20:23,11:17,10:19)

BELIŠĆE: N. Gradinjan 2, Lipovac, T. Gradinjan 10, Čamagajevac 2, Vidaković 8, Blažević, Markota 10, Mikulić 17, Preglej 11, Ikić, Dogan 10, A. Soldo

REKORD TIM: Šmital, Kovačević 30, Miljak 6, P.Matuško 12, Teskera 9, Čelebija 17, Jozić 7, Jošić 6, A.Matuško, Kolovrat.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI