Fantastični Boras sa 39 poena potopio Vinkovce

Odličnu utakmicu odigrali su naši momci protiv ekipe Vinkovaca, koja je pokazala kao tvrd orah i pala tek nakon produžetka.

DRUGA LIGA ISTOK, 8.KOLO:

BELIŠĆE-VINKOVCI 89:85-produžetak (25:21, 19:19, 20:17, 12:19, 13:9)

(Boras 39, A.Soldo 22 / Peraica 18, Prša 18)

Derbi kola je opravdao sva očekivanja, zbog ovakvih utakmica se isplati doći u dvoranu. Odlična utakmica, odlučena je tek nakon produžetka, a da je otišla na stranu gostiju, ne bi bilo nezasluženo. Gosti su u Belišće došli u kompletnom sastavu, dok se domaća momčad ponovno našla u problemu, jer zbog ozljeda nisu igrali članovi prve petorke, Marko Soldo i Zvonimir Blažević, a Luka Šarić je u subotu u prijepodnevnim satima došao iz Meksika nakon mjesec dana. No, i tako okrnjeni, crveni su od početka nametnuli svoj tempo, što im je donijelo +4 na poluvremenu. Imali su u svojim redovima super raspoloženog Juraja Borasa, koji je pokazao da bi ovo mogla biti njegova utakmica. Već je nakon tih dvadeset minuta bilo jasno da će ovo biti super uzbudljiva utakmica, jer su gosti iz Vinkovaca pokazali da žele pobjedu. U drugom dijelu, Belišće je držalo vodstvo sve do zadnje četvrtine, kada su gosti prvo došli do neriješenog rezultata, a onda i dva puta imali vodstvo. I onda je krenula prava drama u završnim minutama. Belišće je povelo 76:73, ostalo je 17 sekundi do kraja, što je bilo dovoljo gostima da dvije sekunde prije kraja preko Peraice tricom izjednače rezultat.

U uvodnim minutama produžetka, obje su ekipe redale poene, sve do zadnje minute, kada se Belišće u tri napada uspjelo obraniti, a na drugoj strani zabiti poene koje su im na kraju donijeli pobjedu.

Juraj Boras je sa čak 39 poena bio prvo ime susreta, dok je Ante Soldo postigao 22, a Kristijan Preglej 13.

Kod gostiju, prvo ime Dino Peraica i Danijel Prša, svaki sa po 18 poena.

BELIŠĆE: Juraj Boras 39, Ante Soldo 22, Kristijan Preglej 13, Domagoj Cerjak 6, David Đolić 4, Luka Šarić 3, Mislav Nađ 2, Luka Inić, Bruno Funtak, Alen Branković

VINKOVCI: Dino Peraica 18, Danijel Prša 18, Filip Vujeva 12, Stjepan Pezer 10, Patrik Cindrić 10, Tomislav Popović 7, Petar Tomić 6, Ivan Ostović 2, Petar Šibenik 2, Filip Panić, Domagoj Maljković, David Jelinić

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI