Hermes Analitica – Belišće 73:70

Goran Vidakovic
Goran Vidaković (sa loptom) najbolji strijelac Belišćana u Zagrebu.

Košarkaši Belišća doživjeli su poraz u Zagrebu, koji na kraju nije utjecao na konačni plasman na tablici. Naime, pobjedom pred domaćom publikom od 10 poena razlike, Belišćani nisu smjeli izgubiti više od 10 poena kako bi sačuvali treće mjesto, što im je jučer i uspjelo. Početak utakmice prošao je u potpunosti u znaku domaćina, dok su košarkaši Belišća još osjećali posljedice puta i ulaska u dvoranu direktno iz autobusa. Druga četvrtina ponudila je nešto bolju sliku što se tiče ekipe Belišća, koja je zatvorila reket i prilaze košu, a napad je konačno proradio i na poluvrijeme se otišlo sa dostižnim minusom za Belišće. Belišćanima kao da je tada u glavi bilo samo kako ne izgubiti utakmicu sa više od 10 razlike i kao da ih je to malo sputavalo u napadačkim idejama, no kako se utakmica bližila kraju i napad je proradio i sa nekoliko pogođenih dalekometnih šuteva i kontri približili su se domaćinima na zaostatak koji ih je održavao na trećem mjestu. Zadnji period igre u potpunosti je pripao Belišću, dok su domaćini ostali bez ideje u napadu i svježine u obrani te nisu nalazili riješenje za zonsku obranu Belišća, koja je na kraju bila ključ smanjenja prednosti. Zadnje dvije minute ekipa Hermesa glavama je već bila na “godišnjem odmoru”, što je ekipa Belišća iskoristila i utakmicu zamalo dovela do produžetka, a svi su se na kraju složili i da je trajala još koju minutu možda bi i pobjeda otišla na stranu Belišća. Prvi strijelac utakmice bio je Garafolić iz domaće ekipe koji je postigao 26 poena, dok je njegov suigrač Rajić postigao 15, dok je najviše poena kod ekipe Belišća postigao Goran Vidaković i to 18, Kristijan Preglej dodao je 15, Hrvoje Čamagajevac postigao je 11, a Marko Mikulić 10 poena.Tako su i ove kvalifikacije došle do kraja, a ekipa Belišća osvojila je treće mjesto, što je kao i sezone 2004/2005 najveći uspjeh kluba. Sve čestitke igračima, trenerima i upravi na odličnom uspjehu!

HERMES ANALITICA – BELIŠĆE 73:70 (26:12, 9:17, 23:12, 15:29)

HERMES ANALITICA: Repar, Kušec 2, Njegovan, V.Kožul 7, L.Kožul, Garafolić 26, Perković 8, Penić 11, Matković, Garvanović 4, Rajić 15.
BELIŠĆE: Ivić, Ikić, M.Soldo 8, Čamagajevac 11, Vidaković 18, A.Soldo, Markota 4, Mikulić 10, Preglej 15, Vezmarović, Dogan 4.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI