Hrvoje Čamagajevac:”Moramo biti zadovoljni sa sezonom”

Košarkaši Belišća su odrađenim kvalifikacijama za Prvu ligu okončali natjecateljski dio sezone, a poprilično ispunjenim ciljevima i planovima.

 

Prije početka sezone momčad je doživjela nekoliko promjena u igračkom kadru. Od aktivnog igranja oprostili su se Damir Markota i Goran Vidaković, dok su braća Toni i Nino Gradinjan zbog poslovnih obaveza prestali sa igranjem. Kao i svake godine, sredina kolovoza bila je rezervirana za početak priprema, iako se početak lige nije nazirao. Situacija sa malim brojem klubova koji su spremni i voljni pratiti zahtjeve Druge lige bila je neizvjesna pa se početak sezone odgađao nekoliko puta, što i nije mirisalo na dobro. Kulminiralo je sa nekoliko odustajanja klubova, preokreta i otkazivanja pred sami početak, da bi se konačna odluka donijela krajem listopada i krenulo se u sezonu prvog vikenda mjeseca studenog, sa samo osam klubova, od toga Vrijednosnice Osijek van konkurencije.

Pred našom ekipom tako je bilo samo 14 kola, a sve skupa po kalendaru je trajalo mršava četiri mjeseca. Naša je momčad, uz Borovo i Županju, bila prvi favorit za naslov i tako se od početka i postavila. Kroz prvi dio naša je ekipa prošla neokrznuta, uz dvije odgođene utakmice protiv Županje i Rekord Tima, a prvi poraz doživljen je u 10.kolu u Borovu. Nakon toga, u pauzi natjecanja zbog Kupa Krešimira Ćosića, odigrane su zaostale utakmice gdje smo bili bolji od Oriovčana, dok se u Županji dogodio naš drugi poraz (66:63), kojeg je već slijedeći vikend u regularnoj utakmici trebalo nadoknaditi kako bi zasjeli na 1. mjesto. To se i dogodilo. U jednoj zanimljivoj utakmici naša ekipa je “ganjala” pobjedu više od 3 razlike, što je na kraju i ostvareno pobjedom 62:55. Nakon toga, ostala su tri kola u kojima je trebalo odraditi posao i ne poskliznuti se nigdje, a naša ekipa je to odradila bez problema, upisala tri pobjede i osvojila naslov.

Koliko je liga bila kratka i sa malim brojem klubova, ipak je ponudila neizvjesnost oko pitanja prvaka kakvu Istok ne pamti. Tri ekipe završile su sa istim omjerom i brojem bodova, a odlučila je koš razlika.

Uslijedile su tada kvalifikacije, koje su odigrane početkom ovog mjeseca u Omišu, a naša ekipa je ostvarila dvije pobjede i dva poraza te završila na 4. mjestu, sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Podravac iz Virja. Sesvete i Omiš novi su prvoligaši. Crveni su u Omiš otputovali načeti ozljedama i izostancima, bez pet igrača, od toga praktički tri iz petorke (Preglej, Đolić, Soldo) pa je rezultat više nego dobar. Ostao je dojam da smo bili kompletni da bi se borili za prve dvije pozicije, no i ovo je s obzirom na sve zadovoljavajući rezultat.

 

Za ocjenu sezone i komentar zamolili smo prvog trenera Hrvoja Čamagajevca:

“Ocijenio bih sezonu između četvorke i petice. Ono s čime mogu biti zadovoljan je puno bolji odaziv na treninge nego prošle sezone, u tom segmentu nije bilo previše problema pa je i samim time meni kao treneru bio posao nešto lakši, a drugo s čime možemo svi biti sretni je da je ove sezone ekipa pokazala jednu veliku homogenost, odličnu atmosferu u svlačionici i na terenu. Naravno isto tako, naslov prvaka na Istoku daje mi razlog za optimizam, bez obzira što je kvaliteta lige i broj utakmica pao, no i u tome smo pronašli nešto pozitivno, na kraju krajeva taj naslov se piše i ostat će upisan u povijesti kluba. Uspjeli smo prebroditi i neke probleme se ozljedama, prije svega kapetana Pregleja, bez kojeg smo bili pa gotovo 70% sezone, ali ostali dečki, prije svega Luka Šarić i David Đolić, su njegov izostanak pokrili dosta kvalitetno. Kvalifikacije su prošle tako kako su prošle, zna se u kakvom smo hendikepu tamo bili, no unatoč tome ja sam zadovoljan. Kako to obično bude, kad jednom smrkne, drugom osvane, tako su tamo silom prilika oni mlađi dobili priliku, mislim tu na Luku Inića i Alena Brankovića, koji su sezoni nisu imali veliku minutažu i moram reći da su ju kvalitetno iskoristili te se nadam da će im to biti dodatni motiv za slijedeću sezonu. Nama sada ostaje nekih mjesec dana treniranja, otklanjanja nedostataka i rad na tehnici, kako nam pauza ne bi bila velika, a početak priprema za novu sezonu je kao i inače, sredinom kolovoza. Htio bih se ovim putem posebno zahvaliti i Upravi kluba, koja se kao i svake sezone potrudila da sve svoje obaveze izvrši, a bili su nam i velika podrška kroz cijelu sezonu, što nam je puno značilo.”

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI