Još jedna domaća pobjeda

Preglej skok
Preglej i Dogan – nepremostive prepreke za Županjce

Još jednu uvjerljivu i vrijednu pobjedu upisali su košarkaši Belišća. Na svom terenu ugostili su ekipu Županje i slavili sa uvjerljivih 15 razlike, iako je prednost u nekim trenucima bila i 20 poena na strani Belišća.
Već u uvodnoj četvrtini domaćin se odvojio na konkretnu prednost za njih, dok se gosti nisu najbolje snašli, niti imali odgovor na čvrstu obranu domaće ekipe, koja je ovoga puta bila kompletna, što je poslužilo treneru Kataleniću za veći izbor igrača i rotaciju. Domaća ekipa iskoristila je manjak visokih igrača kod gostiju i sa visokom postavom već u prvom poluvremenu stekla veliku koš zalihu, a u tom periodu gosti nisu imali riješenja za domaće centre Pregleja i Dogana, koji su nemilosrdno koristili svoju visinu. Drugo poluvrijeme domaći trener malo je izrotirao igrače pa su gosti uspjeli samo ostati na minusu od poluvremena, dok za nešto više nije bilo šanse za njih, što zbog dobre igre domaće ekipe, a što zbog manjka raspoloženih igrača i kratke klupe. Posljednjih deset minuta igra se malo razvodnila. Gosti kao da su se već predali, dok je domaća ekipa odradila posao do kraja, ali uz nekoliko nepotrebnih grešaka i brzopletih riješenja, no sreća je bila u tome što gosti iz Županje to nisu znali ili mogli kazniti, ali Belišćani će morati poraditi na koncentraciji kroz sve četvrtine u slijedećim utakmicama, kako se teško stečena prednost i pobjeda kroz tri četvrtine nebi dovela u pitanje.
Kod domaće ekipe četiri igrača postigla dvoznamenkasti broj poena. Preglej i Mikulić postigli su 19, Dogan 14 te Vidaković 10 poena, dok su kod gostiju jedini raspoloženi bili Mitrović sa 19 i Stjepanović sa 18 poena.
Slijedeće kolo, u subotu od 19 sati, ekipa Belišća gostuje u Osijeku kod dojučerašnjeg prvoligaša Osječkog Sokola. Osječani su trenutno na drugom mjestu sa samo jednim porazom, tako da će u subotu biti na rasporedu pravi derbi, a razloga za optimizam, pogotovo nakon dvije domaće pobjede i dobre igre, u Belišću zasigurno ima. Ne sumnjamo da će dečki i u subotu dati sve od sebe te pobjedom uhvatiti priključak ka vrhu tablice.

KK Belišće – KK Županja 81:66 (23-17, 22-14, 18-17, 18-18)

BELIŠĆE: Lipovac, M. Soldo 2, Čamagajevac 1, Vidaković 10, Blažević 5, Markota 6, Mikulić 19, Preglej 19, Vezmarović 1, Dogan 14, A. Soldo, T. Gradinjan 4.

ŽUPANJA: Bilić, Mitrović 19, M. Oršolić 2, Labrtić 5, Jurilj 10, Stjepanović 18, Mihaljević 3, F. Oršolić 9, Smajić, Kopić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI