NEKI NOVI KLINCI: Josip Tadić i Luka Šimić su prvi proizvod razvojne ekipe ove sezone

Iako su okolnosti ove sezone prilično čudne, neke dobre stvari su isplivale na površinu.

Ideja kluba posljednjih godina je da se kroz drugu, razvojnu, ekipu koja nastupa pod KK Valpovo, kale oni igrači koji manje sudjeluju u utakmicama seniorske momčadi, ali i nadareni kadeti, koji bi tako u jednoj malo jačoj konkurenciji dodatno očvrsnuli.

Ove sezone spisak igrača za tu ligu bio je prilično dugačak i na njemu se, osim seniorskih igrača, našlo i nekoliko kadeta, među njima prije svih Josip Tadić i Luka Šimić. Njih su dvojica trenutno naši najtalentiraniji igrači u mlađim kategorijama, a već drugu godinu Josip i Luka paralelno sa obavezama u našem klubu, redovito nastupaju za Vrijednosnice Osijek, u svojoj, kadetskoj kategoriji.

Luka Šimić i Josip Tadić na Dubrava Cupu u dresu Vrijednosnica Osijek, prosinac 2019.

Tako su prije godinu i pol dana sudjelovali na Dubrava Cupu u Zagrebu, a ove sezone su započeli sezonu u kvalifikacijama za Jedinstvenu kadetsku ligu i u gotovo svim utakmicama bili najbolji igrači ekipe iz Osijeka. Time su dobili uvid i u svoje mogućnosti, na jednom drugom nivou, a pravu potvrdu svojih vrijednosti trebali bi dobiti ukoliko se kvalifikacije završe te Vrijednosnice steknu pravo nastupa u Jedinstvenoj ligi. Tamo će odmjeriti snage u ligaškom dijelu natjecanja sa našim najboljim ekipama, Cibonom, Splitom, Zadrom, Cedevitom i ostalima.

Pored toga, ove su sezone maksimalno uključeni u sezonu u 3.MLI, gdje se naša ekipa KK Valpovo natječe van konkurencije. Posljednjih nekoliko utakmica zbog ozljeda i nekih drugih okolnosti ekipa je bila u suženoj rotaciji pa su Josip i Luka dobili veliku minutažu, koju su iskoristili maksimalno i tako pokazali da im razlika u godinama ne igra ulogu. Snašli su se u svim utakmicama iznenađujuće dobro, na veliko zadovoljstvo trenera Maria Koprivnjaka i Borisa Šimića.

Više od odlične igre, veseli i pristup koji ovi momci imaju kada su u pitanju treninzi. Od ekipnih pa sve do individualnih, što je pokazatelj da je tim momcima košarka već itekako u krvi. Odličnim pristupom i statistikom na utakmicama, “natjerali” su trenera seniorske ekipe Maria Koprivnjaka da ih priključi treninzima seniorske ekipe kada god to situacija bude dozvoljavala, a i stavljeni su na popis seniorske momčadi, ukoliko bude nastavka sezone. Klub time želi pokazati da se na njih itekako računa u budućnosti.

Osim Josipa i Luke, pažnju polako na sebe skreće i mladi Jan Lukačević, koji je kao i spomenuti dvojac, priključen razvojnoj ekipi i posljednjih nekoliko utakmica upisao je veliku minutažu te ostavio vrlo dobar dojam.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI