Juraj Boras: U Đakovu će to biti borba ekipa koje će biti u vrhu tablice

Naše košarkaše ovu nedjelju čeka derbi utakmica 3.kola, u kojoj gostuju u Đakovu. Bit će to utakmica dvije momčadi koje će se boriti za naslov prvaka i sigurno je da nas čeka zanimljiva i uzbudljiva utakmica, koja će se nažalost igrati pred praznim tribinama.

Prošlo kolo, Crveni su ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv Borova, gdje su oni stariji i iskusniji igrači uspjeli odraditi posao za desetak minuta i onda sjeli na klupu, kako bi se odmorili, ali i dali priliku mlađim igračima. Jedan od njih je i Juraj Boras, jedan od naših najvažnijih igrača, koji će najaviti utakmicu u nedjelju.

Juraj, Vinkovce smo već zaboravili, Borovo je odrađeno. Jesi zadovoljan?

“Naravno. Posebno nam je važna pobjeda iz Vinkovaca, jer smo htjeli otvoriti sezonu pobjedom, a i potvrditi dobru formu iz Kup natjecanja. Što se tiče Borova, ta je utakmica bila jednosmjerna, no drago mi je da su mlađi igrači dobili priliku da igraju, jer u jakoj utakmici u Vinkovcima nije bilo prilike da igraju.”

Ušli su u igru nakon što ste vi iskusniji odradili prvu četvrtinu i onda do poluvremena još podigli razliku…

“Mislim da su odradili jako dobar posao. Zaslužili su priliku svojim dobrim radom na treninzima i zalaganjem, a ovo će im biti bitno i za nastavak prvenstva jer samo tako mogu ući u ritam utakmica, a vjerujem da je i trener sada uvidio njihove mogućnosti i nadam se da će jednako dobro reagirati već od ove utakmice u Đakovu.”

U Đakovu vas čeka nezgodna ekipa, koja je uvijek bila tvrd orah za Belišće. U prijateljskom susretu na početku priprema upisali ste uvjerljivu pobjedu, no sada je nešto drugačija slika obje ekipe. Što očekuješ?

“Mislim da smo tada još svi bili u nekoj fazi kada su još i noge bile teške, čak i mislim da je to njima bila prva utakmica nakon tjedan dana priprema i to sigurno neće biti nikakvo mjerilo za ovo što nas čeka u nedjelju. I mi i oni imamo svoje adute, znamo da je tamo nezgodno za igranje, pogotovo kada i njihova publika napravi dobru atmosferu, no sada je neće biti pa očekujem da će nam biti lakše igrati. Očekujem zanimljivu utakmicu jer smatram da ćemo se mi i oni boriti za vrh tablice.”

Vraća vam se Luka Šarić, koji je preskočio utakmicu sa Borovom i sigurno je da će to bitno okrenuti igru.

“Da, Luka se vratio treninzima nakon desetak dana prisilne pauze i očekujem od njega da ponovi odličnu igru iz Vinkovaca, gdje je potvrdio da je najbolja četvorka lige. Potajno se nadam da će se i Zvonimir Blažević oporaviti do nedjelje, jer sa njim imamo potrebnu širinu u ekipi.”

Juraj hvala ti i sretno u Đakovu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI