KK Belišće-KK Jazine Arbanasi 87:104

Naši su košarkaši časno pali protiv jednog od favorita ovog natjecanja i vjerojatno budućeg člana Premijer lige. Razlika u kvaliteti ove dvije ekipe bila je vidljiva već i u samom položaju na tablici i dosadašnjim rezultatima, tako da su očekivanja od naše ekipa bila ta da se odigra jedna dobra utakmica, bez opterećenja i da se uživa u košarci. Gosti su pokazali svu svoju snagu i ambicije da što brže riješe pitanje pobjednika već na samom početku, kada su ekspresno pobjegli na veliku razliku, no do kraja prve četvrtine naša se ekipa konsolidirala i vratila se koliko toliko u utakmicu. Zadrani su gotovo svaku grešku naše ekipe kažnjavali, moglo bi se reći, duplo. Na poluvrijeme se tako otišlo sa +18 u korist gostiju iz Zadra. Nešto bolje izdanje vidjeli smo u drugom poluvremenu od naše ekipe. S nekoliko trica i vrlo dobrih akcija naša se ekipa vrlo dobro držala u drugom poluvremenu, obrana je funkcionirala bolje nego u prvom poluvremenu, ali još uvijek to nije bilo dovoljno da se ugrozi pitanje pobjednika, prije svega jer su gosti kao i u prvom dijelu kažnjavali naše greške, ovoga puta iza linije 6,75, što im je omogućilo da razliku održavaju na dvoznamenkastom broju. Zadnja četvrtina bila je posljednji vlak za našu ekipu da pokuša pomrsiti račune gostima pa su se tako u jednom trenutku naši dečki primakli na -10, no više od toga nažalost nije išlo. Nekoliko grešaka u napadu i brzih ishitrenih šuteva gosti su ponovno pretvorili u svoje poene i razlika je na kraju bila konačnih +17 za Jazine.
Iako je naša ekipa postigla čak 12 trica, to nije bilo dovoljno. Presudile su neke druge statističke rubrike, prije svega 22 izgubljene lopte, koje protiv ovakve ekipe Jazina si ne smiješ dozvoliti, te čak 20 napadačkih skokova koje su imali gosti. Te dvije stavke bile su definitivno prvi razlog poraza naše ekipe, protiv iskusnih gostiju koji su nemilice kažnjavali svaku grešku naše ekipe.

Najviše poena u našoj ekipi postigao je Marko Soldo 23 (5 trica) , Juraj Boras dodao je 17, Kristijan Preglej 15, Goran Vidaković 13 (4 trice) i Antonio Bičvić 12. Goste su predvodili dvojac Mrva s 29 poena i Fodor s 24 (6 trica) poena.

KK BELIŠĆE-KK JAZINE ARBANASI 87:104 (20:30,20:28,26:23,21:23)

KK BELIŠĆE. Cerjak 2, Soldo 23, Vidaković 13, Bičvić 12, Markota, Nađ, Petovari, Preglej 15, Šarić 5, Funtak, Boras 17
KK JAZINE ARBANASI: Gulam 4, Palčić 17, Kovačević, Marin, Atelj 2, Fodor 24, Dražović 15, Bučaj, Ceranja 13, Mrva 29.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI