KK Belišće-KK Požega 73:65

Teže od očekivanog naši su košarkaši slavili u prvom kolu nove sezone protiv ekipe Požege. Pripisati ćemo to možda malom pritisku otvaranja prvenstva ili ulozi favorita, a znamo da je najteže onda kada se nešto mora, no na kraju je ono najbitnije ostvareno, a to su startna dva boda.
Problemi za crvene počeli su još na večernjem treningu u petak, kada se ispostavilo da Marko Mikulić ipak neće moći zaigrati, a da jedno zlo ne dolazi samo potvrdila je i temperatura koja je pokosila Domagoja Cerjaka, pa su tako crveni u jednom danu ostali bez dva playmakera.
Na kraju su gledatelji, koji su se okupili u popriličnom broju, vidjeli neizvjesnu i vrlo zanimljivu utakmicu. Naša ekipa u prvom poluvremenu nikako nije uspijevala naći rješenja za gostujućeg igrača Hercega, koji je razigravao svoju ekipu, koja je već do poluvremena postigla šest trica i tako sa minimalnim zaostatkom otišla na poluvrijeme. Crveni su dobro otvorili drugo poluvrijeme, Goran Vidaković postigao je dvije trice za redom i jednu dvicu za mali odmak, no uporni gosti su do kraja treće četvrtine čak i uspjeli povesti, a i dodatan problem našoj ekipi predstavljao je peti prekršaj Marka Solde, koji je rano morao izaći iz igre. No, krenula je tada prava lavovska borba naših momaka.
Zonskim presingom i velikom borbom u obrani, naši su momci dozvolili gostima samo deset poena za isto toliko minuta zadnje četvrtine i mirnom i koncentriranim igrom u zadnjim minutama došli do važne pobjede.
Najviše poena kod crvenih postigao je Goran Vidaković, i to 16, Kristijan Preglej dodao je 15 te Zvonimir Blažević 12.
Kod gostiju Ante Čališ postigao je 20, a Deni Remenar 13.

BELIŠĆE: Petovari, Blažević 12, Soldo 8, T.Gradinjan 7, Vidaković 16, N.Gradinjan 8, Markota, Mikulić, Preglej 15, Ljutak, Funtak, Đolić 8

POŽEGA: Novak, Herceg 9, Remenar 13, K.Grgurić 2, Lovrić 5, L.Grgurić 5, Jozić, Pejnović 11, Čališ 20, Abramović, Štivčić.

U ranijim terminima mlađi kadeti poraženi su od Osječkog sokola 46:67, dok su kadeti istog suparnika porazili rezultatom 81:46.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI