KK Belišće-KK Rekord Tim 96:69

Pobjedom su naši košarkaši završili prvi dio sezone i samo zbog lošije koš razlike završili na drugom mjestu, ali s istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa Borova.
Bolje su naši momci otvorili utakmicu od ekipe iz Oriovca, vrlo dobrom obranom i kontroliranom igrom u napadu stekli šest poena prednosti na kraju prve dionice. Gosti su vrlo brzo upali u individualne probleme s osobnim greškama te su bili primorani na rotaciju, koja im nije donijela željeni pomak u igri, iako su ni krivi ni dužni postigli nekoliko lakih poena u napadu, prije svega zbog dekoncentracije naše ekipe u obrambenom skoku. No, ipak se na poluvrijeme otišlo s deset poena prednosti za našu ekipu. Naša je ekipa znala od koga prijeti najveća opasnost iz gostujućih redova pa je tako iskusni Damir Markota, po tko zna koji put, zaustavio njihovog najboljeg pojedinca Čelebiju na samo četiri poena u prvom poluvremenu.


Gosti su u drugo poluvrijeme ušli nešto bolje nego naša ekipa i opet s nekoliko lakih poena smanjili razliku, no naša je ekipa sredinom trećeg perioda ubacila u višu brzinu i stroj je počeo mljeti suparnika. Razigrao se Toni Gradinjan, koji je svojim ulaskom, umjesto jučer šuterski neraspoloženog Gorana Vidakovića, s klupe donio potrebnu energiju, kapetan Kristijan Preglej odigrao je jučer jednu od boljih rola ove sezone i bilo je jasno da će bodovi ipak ostati u gradu papira. Kapetan je s nekoliko zakucavanja i blokada digao publiku na noge i uz spomenutog Damira Markotu pokazao da godine nisu bitne da bi se utakmica odigrala na visokom nivou, bitna je volja i želja. Svakako bitan podatak da je svoju prvu utakmicu ove sezone odigrao Marko Mikulić, koji se oporavio od ozljede te je njegov povratak jako bitan što se tiče organizacije same igre i širine u momčadi.
Našu je ekipu predvodio Toni Gradinjan s 27 poena, Kristijan Preglej postigao je 21, Marko Mikulić dodao je 17 te David Đolić 15. Goste su predvodili Grgić s 14, Primorac s 13 i Bradić s 12 poena.

Početak drugog dijela rezerviran je za 07.01. sljedeće godine, a naša ekipa ide na gostovanje u Požegu.

KK BELIŠĆE-KK REKORD TIM 96:69 (20:14,20:16,24:28,28:11)

KK BELIŠĆE: Cerjak 3, Blažević, T.Gradinjan 27, Vidaković 3, Markota 7, Nađ 1, Preglej 21, Đolić 15, Ljutak, Funtak 2, Mikulić 17, N.Gradinjan

KK REKORD TIM: Martinović, A.Kovačević, Primorac 13, Matačić, Bradić 12, Kulaš, Čelebija 9, Grgić 14, I.Kovačević 9, Matuško 4, Škarica 8.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI