KK Borovo-KK Belišće 82:75

Naši su košarkaši izgubili bodove na derbiju u Borovu. Eventualnom pobjedom naši bi se košarkaši znatno odvojili pratnji, no ovim porazom situacija na tablici se dodatno zakomplicirala i bit će zanimljivo u preostalih šest kola vidjeti tko će pojaviti na prva dva mjesta.
Crveni su se nakon pobjede u prošlom kolu naoružali optimizmom, no naša bolnica na kraju grada opet je dobila dva nova člana, Marka Mikulića i Domagoja Cerjaka, dva prva playmakera i bilo je teško prognozirati rezultat u Borovu, pogotovo jer niti Marko Soldo nije zaliječio svoju ozljedu.
Nešto nervozniji početak obilježio je ovu utakmicu, a s obzirom na ulog same utakmice, bilo je posve jasno da obje ekipe žele pobjedu. Naša je ekipa s obzirom na izostanke nešto lošije organizirala svoju igru i bilo je tu previše izgubljenih lopti, definitivno previše za utakmicu ovakvog uloga, a domaćin je sve to znalački koristio i otišao na poluvrijeme na +3. Crveni su nešto bolje otvorili drugo poluvrijeme, no sredinom trećeg perioda ozbiljnu ozljedu je zaradio David Đolić, koji je vrlo dobro do tada reagirao i tu kao da su krenule muke po našu ekipu. Prvo se ukazao domaći organizator igre Bekavac, za kojeg naši igrači nisu imali rješenja i koji je svojim poenima i razigravanjem u samo nekoliko minuta odveo svoju ekipu na ogromnih +16 nekoliko minuta do kraja. Naša je ekipa s nekoliko pogođenih trica uspjela smanjiti zaostatak, no bilo je to prekasno buđenje i bodovi su ipak ostali u Borovu. Svakako treba naglasiti da je borbenost i zalaganje i na ovoj utakmici bilo na nivou pa unatoč porazu, treba svakako i u tim segmentima tražiti kakvo takvo zadovoljstvo.
U domaćim redovima najviše poena postigli su Bekavac 25, Jovanović i Rajšić po 16, dok su našu ekipu predvodili Kristijan Preglej s 17, Damir Markota s 15, te Antonio Bičvić i Nino Gradinjan svaki s 13 poena.
Definitivno našoj ekipi nedostaje sreće po pitanju izostanaka, iako se kao i nekoliko puta ove sezone i na ovoj utakmici pokazalo da je i s izostancima naša ekipa bila blizu pobjede. Kada se uzme u obzir da ove sezone crveni nisu niti jednu utakmicu odigrali kompletni, vidljivo je da tu ima još rezerve, no s obzirom na ozljede koje trenutno haraju našom svlačionicom, teško je prognozirati ishod nastavka prvenstva. U svakom slučaju, želimo svim našim ozlijeđenim igračima što brži oporavak i povratak na teren.

KK Borovo – KK Belišće 82:75 (22:18,17:18,20:22,23:17)

KK Borovo: Brocić 3, Jovanović 16, Pušić 4, Đuričić, Trošić, Bekavac 25, Pejaković 10, Pejić, Knežević, Kapović Rajšić 16, Bosić 3
KK Belišće: Blažević 1, Nađ, Funtak, Vidaković, Markota 15, N.Gradinjan 13, Preglej 17, Bičvić 13, Đolić 7, Ljutak, T.Gradinjan 3, Soldo 6.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI