KK Grafičar-KK Belišće 78:83

Dva od dva! Drugu pobjedu u isto toliko kola ostvarili su naši košarkaši, ovoga puta kod viceprvaka Sjevera, ekipe Grafičara.
Naši su košarkaši odigrali još jednu odličnu partiju i tako “riješili” sjevernjake sa 2:0.
Stekao se dojam već po dolasku u dvoranu da je domaćin pripremio ražanj, no zec je još uvijek bio u šumi. Zec koji je već u prvih deset minuta otrčao na +7, prije svega odličnom igrom u obrani, dozvolivši domaćinu samo 13 poena. Naši su igrači bili iznimno šuterski raspoloženi u prvom dijelu, prije svega van linije 6,75 pa su tako već do poluvremena postigli 8 trica. Goran Vidaković postigao je do poluvremena 4 trice, Antonio Bičvić 3 i Juraj Boras 1, dok je Kristijan Preglej zatvorio reket, ne dozvolivši domaćim igračima da se razmašu, za konačnih +16 na poluvremenu.
Domaćin je očito tek tada shvatio da je ražanj prazan, a zeca nigdje pa su krenuli na sve ili ništa. S brzih 9:0 vratili se koliko toliko u utakmicu, ali naša se ekipa nakon time-outa vratila u utakmicu i nije dozvolila domaćinu da okrene zeca. Jedan od rijetkih problema u našoj ekipi na ovoj utakmici je bio mali broj igrača u rotaciji s klupe, tako da su oni najstariji i najiskusniji morali ponijet sav teret ove utakmice, što je došlo na naplatu u zadnjim minutama utakmice, iako su crveni većim dijelom utakmice imali dvoznamenkastu prednost i sigurnu prednost.Domaća ekipa krenula je na sve ili ništa i malo po malo stizala prednost naše ekipe i samo minutu prije kraja, tricom Novaka, došla do rezultata 78:79 i maksimalno zakuhala utakmicu. No, tada su jedino prekršajima mogli zaustaviti naše igrače, a s obzirom na to da su ušli u bonus, naši su igrači imali prilike sa slobodnih bacanja riješiti utakmicu. Mirne ruke bio je Juraj Boras, koji je zabio četiri bacanja za redom i tako osigurao pobjedu našoj ekipi.

Trojac Bičvić-Boras-Vidaković postigli su 70 od 83 poena naše ekipe. Antonio Bičvić postigao je 30 poena, od čega 6 trica, Juraj Boras 22 uz 7 asistencija te Goran Vidaković 18 poena, od čega 4 trice. Kapetan Kristijan Preglej, vjerojatno po prvi puta ove kompletne sezone bio je napadački neraspoložen, ali je zato obavio lavovski posao u obrani, ostvarivši deset skokova i bezbroj puta zatvorio reket i tako omogućio lake poene iz kontranapada.No, ono što posebno veseli je ponovno vrlo dobra igra u obrani većim dijelom utakmice, posebno u prvom poluvremenu te velika doza borbenosti i zalaganja svih igrača koji su igrali.
Domaću ekipu predvodili su Hatlak s 19 i Petrović s 18 poena.
Sljedeću utakmicu naša ekipa igra u subotu u Kašteli, protiv ekipe Ribola Kaštela.

KK GRAFIČAR-KK BELIŠĆE 78:83

KK GRAFIČAR: Martinac, Nakić, Siladić 8, Dijanušić, M.Novak 12, Petrović 18, Štefan 8, Šamarija 3, Prprović 4, Hatlak 19, M.Novak 6, Koljnrekaj
KK BELIŠĆE: Cerjak, Blažević, T.Gradinjan, Vidaković 18, Bičvić 30, Markota, Nađ, Preglej 5, Šarić 8, Petovari, Boras 22.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI