Klinci: 12. i 13. kolo

U 12. kolu lige za igrače 2000 i mlađi Belišćani su gostovali u Đakovu kod ekipe KK Sedam.
U rezultatski zanimljivoj utakmici od samog početka se naziralo da će nijanse odlučiti tko će na kraju biti pobjednik.
Belišće je ušlo u utakmicu pomalo pospano, ali se nakon par minuta ipak budi i rezultat prve četvrtine upisuju u svoju korist 16:19.
U nastavku se Đakovčani dižu u igri i ne dozvoljavaju odljepljivanje Belišćana ni u jednom trenutku, te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 29:32.
Drugo poluvrijeme Đakovčani počinju bolje i približavaju se, te nakraju treće četvrtine izjednačavaju rezultat na 40:40.
U četvrtoj četvrtini se Belišćani uspijevaju odmaknuti na par poena, ali se Đakovčani ubrzo približavaju i u zanimljivoj završnici uspjevaju biti precizniji i zabiti više zicera nego Belišćani te tako stvoriti prednost i riješiti utakmicu u svoju korist 62:56, sasvim zasluženo.
Treći poraz Belišćana u nizu je Belišćane spustilo na 4. mjesto sa vrlo malim izgledima za napredovanje na tablici.
Za Belišće su nastupali:
Papišta(2), Rosić, Korpar(8), Branković(4), Vicić(4), Funtak(19), Budić D., Polanc S., Tadić, Šimić(2), Maravić(17), Krog
U 13. kolu KK Belišće je gostovalo u Borovu kod istoimene ekipe. S obzirom da je Belišće izgubilo u prvom dijelu prvenstva kod kuće od Borova, malim je Belišćanima bio motiv više uzeti pobjedu u gostima kod Borova.
Utakmica kao i obično počinje nervozno, i to s jedne i druge strane parketa uz puno promašenih zicera, te četvrtina završava 5:7 za Belišćane.
U drugoj četvrtini se opuštaju u igri i čvrstom obranom primaju samo 7 poena, dok zabijaju 17 i prave razliku 12:24.
Početak drugog poluvremena je opet nervozan i četvrtina završava rezultatom 6:9. Tijekom drugog poluvremena su priliku dobili igrači koji inače nešto manje provode u igri i pokazuju dobru igru i održavaju rezultat na istoj razlici. U utakmici se posebno primjetila vrlo dobra kolektivna obrana koja je i omogućila opuštenu igru u napadu i otvorila put pobjedi protiv Borova.
Belišće na kraju utakmice sasvim zasluženo pobjeđuje rezultatom 30:51 i tako prekida crni niz izgubljenih utakmica, i učvršćuje poziciju broj 4 na tablici.
Za Belišće su nastupali:
Špoljarić, Rosić(2), Korpar(6), Vicić(6), Funtak(21), Petrović(2), Tadić, Šimić, Maravić(12), Krog(2), Papišta.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI