Klinci odlični na turniru u Borovu

U subotu 04.05.2013. mladi su Belišćani gostovali na turniru u Borovu Naselju, povodom proslave dana grada Vukovara.

U sportskoj dvorani „Borovo“ natjecalo se šest ekipa, djeca uzrasta 2001. godišta i mlađi i to KK Borovo kao domaćin te redom gosti: HKK Vukovar, KK Vinkovci, KK Županja, KK Belišće i gosti iz Srbije KK „NS Stars“ iz Novog Sada. Riječ je o cjelodnevnom turniru u kojoj je svaka ekipa odigrala tri utakmice, koje su se igrale u četvrtinama po 7 minuta, tako da se može reći da je za igrače turnir bio zahtjevan.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine:

Grupa A                                          Grupa B

KK Borovo                                    KK Vinkovci

HKK Vukovar                            KK Županja

KK NS Stars                                KK Belišće

 

Belišćani su prvu utakmicu odigrali protiv KK Županje, koju su bez većih problema pobijedili rezultatom 48:19.

Nakon otvaranja turnira, odigrana je i druga utakmica u skupini protiv KK Vinkovci koja je također riješena u korist Belišćana 36:16. Nakon utakmice je uslijedio ručak i čekanje finala protiv ekipe NS Stars iz Novog Sada. Utakmica finala je počela u 18:30.

Finale:   KK NS Stars – KK Belišće 43:38 ( 5:6, 13:14, 8:7, 17:11 )

Mladi Belišćani dobro otvaraju utakmicu i drže rezultatsku distancu na par poena razlike uz vrlo dobru igru, ali gosti iz Novog Sada ne dopuštaju veće rezultatsko odvajanje. Igra se praktički koš za koš i svaka, i najmanja greška, se skupo plaća. Veliku poteškoću u igri Belišćana predstavlja najviši igrač turnira, Šćekić (191 cm) ali isto tako i najbolji igrač turnira Dobljević. Prvu četvrtinu Belišćani dobivaju rezultatom 6:5, a do kraja se prvog poluvremena rezultatski stvari puno ne mjenjaju i na poluvremenu je rezultat 20:18 za KK Belišće.

Treća je četvrtina polako pokazivala znakove umora na igri Belišćana uz nekolicinu promašenih zicera, rezultat ipak nije bitno promijenjen, prvenstveno zahvaljujući čvrstoj obrani i kolektivnoj igri svih igrača KK Belišća. Na kraju teške treće četvrtine Novosađani smanjuju zaostatak za tek 1 poen i rezultat je na kraju treće četvrtine 27:26.

U zadnjoj četvrtini Belišćani izvlače posljednje atome snage i uspijevaju se odlijepiti na 3-4 poena razlike, velikom borbom u obrani i kontranapadima. Ključni trenutak se dešava 3 minute prije kraja utakmice kada igrač KK Belišća Funtak učini svoju petu osobnu pogrešku, pri vodstvu od tri poena KK Belišća. Izlaskom Funtaka Belišće praktički gubi u borbi ispod koševa i Novosađani koriste priliku za izjednačavanje rezultata, a poslije i prelazak u vodstvo. U te zadnje tri minute KK Stars dolazi sa zaostatka od 3 poena do plusa od 5 poena. U zadnjoj minuti i pol Belišćani su pokušali okrenuti rezultat još agresivnijom igrom i u obrani i u napadu, ali nije više bilo ni snage ni koncentracije. KK NS Stars zasluženo, u teškoj borbi za svaki poen na utakmici, pobjeđuje na kraju i odnosi prvo mjesto u Novi Sad rezultatom 43:38. Belišćani nemaju za čim žaliti, jer su zaista dali svoj maksimum i predstavili svoj klub u najboljem mogućem svijetlu.

Na kraju turnira se cijela struka složila da je finalna utakmica bila prava poslastica za kraj, uz iskrene čestitke objema ekipama finala za prikazano na terenu.

Za KK Belišće su nastupali:

Budić Karlo

Budić David

Ćibarić Ivan

Funtak Bruno

Ivoš Karlo

Korpar Antun

Krišković Borna

Krog Jakov

Maravić Nikola

Maravić Fran

Papišta Luka

Polanc Stjepan

Rosić Petar

Šimić Toni

Špoljarić Fran

Tadić Dominik

Vicić Dorian

 

Redoslijed ekipa na turniru:

1.     KK NS Stars

2.     KK Belišće

3.     KK Borovo

4.     KK Vinkovci

5.     KK Vukovar

6.     KK Županja

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI