Kristijan Preglej uoči Požege: “Dobili su Đakovo, nema mjesta za podcjenjivanje”

Naše košarkaše u subotu čeka Kup utakmica protiv Požege, koja će odlučiti tko će u finale.

Ova se utakmica trebala igrati prošlu subotu, no zbog pojave nekih blažih simptoma kod čak četvorice igrača, iz predostrožnosti je utakmica odgođena, dok nije došla službena potvrda epidemiologa o zdravstvenom stanju igrača.

Na svu sreću, većih posljedica nije bilo pa će naši momci u subotu zajedno sa Požegom u borbu za finale Kupa, u kojem branimo naslov.

Za najavu utakmice obratili smo se kapetanu Kristijanu Pregleju.

“Malo nas je poremetila ta odgoda, no u ovo vrijeme svi trebamo prije svega misliti na zdravlje, kako svoje osobno, tako i na tuđe pa je odgoda bila jedina ispravna odluka. Na sreću, nije bilo većih posljedica.

Što se tiče same utakmice, čekamo ju manje više spremni. Kad kažem manje više, mislim na to da, sad već standardno, imamo neke sitne ozljede i probleme, no nosimo se s time već godinu dana pa smo naviknuti da nismo uvijek kompletni. Kao i do sada, “skrpat” ćemo se za ovu utakmicu.

Požega je priredila i iznenađenje u tom prvom krugu, pobjedom nad Đakovom, što sigurno ostavlja mjesta za oprez pred subotu…

“Da, sve nas je iznenadila ta pobjeda, no to dokazuje da su i oni nešto mijenjali u sastavu, da ima nekih novih igrača i da mogu biti opasni. Znamo i snagu Đakova, tako da pobjeda Požege time dobiva još više na težini. Raspitali smo se malo o njima, znamo odakle prijete opasnosti i sigurno je da ćemo obratiti pažnju na neke detalje.”

Bez obzira na to, igra se u Belišću, branimo naslov i želja je plasman u finale?

“Tako je. Oni dolaze na naš teren i dosta toga će se nas pitati. Sigurno je da podcjenjivanja sa naše strane neće biti, to nije naš stil i bit ćemo maksimalno fokusirani. Branimo naslov iz prošle sezone, no trenutno ne razmišljamo o njemu, želimo ići stepenicu po stepenicu. Vidjeli smo na njihovom primjeru da su iznenađenja moguća, tako da ćemo biti na oprezu, no vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti i nadamo se da ćemo u subotu navečer proslaviti plasman u finale.”

Utakmica protiv Požege igra se u subotu 09.10. u 19 sati, a ulaz će biti dozvoljen svima koji imaju negativan test ili COVID potvrdu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI