Kup Krešimir Ćosić: U prvom poluvremenu trasiran put ka pobjedi

Naši su seniori uspjeli u nakani da se domognu drugu godinu za redom osmine finala Kupa Krešimir Ćosić.

Kup Krešimir Ćosić, razigravanje:

BELIŠĆE-PODRAVAC VIRJE 86:73 (24:12, 24:19, 18:29, 20:13)

(Šarić 21, Đolić 18 / S.Zadravec 25, Šestak 15)

BELIŠĆE: Mikulić, Funtak, Maravić, Kaptalan 2, Blažević 12, Preglej 10, Lukačević, Đolić 18, Šarić 21, Cerjak 8, Boras 15, Šimić

PODRAVAC: Molnar 7, S.Zadravec 25, J.Zadravec 7, Hrženjak 5, Balatinec 2, Odobašić 7, Šestak 15, Stajku 4, Cestar, Šoš

Naši su momci odlično otvorili utakmicu i već nakon prve četvrtine imali +12, što je dalo naslutiti dobru utakmicu. Gosti se nisu najbolje snašli kroz cijelo prvo poluvrijeme i to na obje strane terena. Naši su napadi u većini slučajeva dobro izgledali, čemu i svjedoči 48 ubačenih poena, dok je obrana bila na nivou (samo 12 primljenih poena u prvoj četvrtini). No, poluvrijeme je dalo do znanja da to ipak nije gotova utakmica, a to se i potvrdilo u trećoj četvrtini.

Gosti su zonskom obranom malo usporili naše napade, iz čega se upravo njima otvorilo u napadu i gotovo sve što su zamislili, su i ubacili. Razigrao se u tim trenucima njihov najbolji igrač, Stefan Zadravec, za kojeg naši momci nisu imali odgovor. Kraj treće četvrtine na semaforu je pokazivao rezultat 66:61 i bilo je jasno da je tu još dosta neizvjesnosti do kraja. Ipak, u posljednjih deset minuta, naši su momci uspjeli zadržati koncentraciju, prije svega u obrani, gdje su limitirali goste na samo 13 poena i taj ih je scenarij odveo na kraju do pobjede. Luka Šarić, Zvonimir Blažević i David Đolić su u ključnim trenucima pogodili neke ključne šuteve, obrana je odradila svoj dio i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Ono što sada slijedi našim momcima je utakmica osmine finala, protiv premijerligaša Furnira.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI