Kvalifikacije za A1: Škrljevo – Belišće 85:76

Košarkaši Belišća poraženi su u 1.kolu kvalifikacija za popunu A1 lige. Na gostovanju kod momčadi Škrljeva naša ekipa pružila je vrlo dobar otpor domaćinu, ali nije uspjela na kraju i slaviti. Treba svakako naglasiti da je košarkaški savez na pomalo čudan način, tek nekoliko dana prije ove utakmice, donio odluku da se sve ekipe ne mogu pojačati sa igračima iz istoga ranga, što je našu ekipu ostavilo bez željenog pojačaja Katavića. Bio je to drugi udar na sve klubove, pošto je već na samom izvlačenju parova donešena odluka da se granica zaštićenog igrača spušta sa 95. na 93. godište. Uistinu čudne odluke, s obzirom da su prošle godine vrijedila sasvim druga pravila, no odluke su donešene i utakmice su se morale odigrati. Početak utakmice pripao je domaćinu, koji je bolje otvorio utakmicu, ali naša ekipa nije dozvolila Škrljevu da ode na veću razliku i tu je postalo jasno da će ovo biti jako zanimljiva utakmica. Druga četvrtina to je i potvrdila, koju su naši momci okrenuli u svoju korist i do poluvremena se primakli na samo 1 poen zaostatka. Nažalost mana naše ekipe, u smislu “crne rupe” koju ova ekipa ima, manifestirala se već na početku drugog poluvremena, kada su se domaćini odvojili na 10 poena viška, što se na kraju pokazalo i kao presudno. Uspjeli su se naši dečki u zadnjoj četvrtini vratiti na minimalan zaostatak, ali ne dovoljno za pobjedu u ovoj utakmici. Kod domaćina najviše poena zabili su Palčić 22 i Modić 18, dok su našu ekipu predvodili Bušić sa 20, Mikulić sa 18 i Preglej sa 14 poena. Definitivno je ostao dojam da je pobjeda bila vrlo blizu i da je, uz pomoć još nekih igrača sa klupe, pobjeda u uzvratu u Belišću imperativ. Drugo kolo, koje je na rasporedu u srijedu, naša ekipa je slobodna, dok je prva slijedeća utakmica na rasporedu u Belišću 6.4. kada u goste dolazi pobjednik regije Sjever, ekipa Čakovca.

Škrljevo – Belišće 85:76 (19:14, 20:24, 26:20, 20:18)

ŠKRLJEVO: Palčić 22, Grbić 1, Salamun 9, Ažić 6, Amančić, Troskot 11, Begonja, Zorić 13, Lipovščak 3, Modić 18, Perić, Velčić 2
BELIŠĆE: T. Gradinjan, Ikić, Soldo 10, Čamagajevac 4, Vidaković, N. Gradinjan, Markota 10, Mikulić 18, Preglej 14, Vezmarović, Bušić 20, Dogan.

 

Foto: www.sportcom.hr

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI