Laka pobjeda protiv Vinkovčana

Goran Vidakovic
Goran Vidaković (sa loptom)

Uvjerljivu pobjedu ostvarili su košarkaši Belišća prošlog vikenda. Kako se to u sportskom žargonu zna reći, već na zagrijavanju je bilo samo upitno sa kojim će minusom gosti napustiti dvoranu u Belišću.

S obzirom da su u Belišće došli sa samo osam igrača, bez pravog seniora, da su ekipu sačinjavali samo juniori i da su isti ti igrači samo 8 sati prije ove utakmice odigrali svoju juniorsku utakmicu u Dardi, ovakav epilog je bio i očekivan. Samo uvodnu četvrtinu gosti su odolijevali domaćoj ekipi, da bi već u drugoj četvrtini umor polako počeo činiti svoje i mladići iz Vinkovaca pokazivali su sve slabije znakove života. Trener Katalenić iskoristio je ovu priliku da odmori starije igrače za važne utakmice koje dolaze, a isto tako i da oni koji su do sada manje igrali pokažu svoje umijeće. Tako su se svi koji su igrali upisali u strijelce, a oni stariji poput Pregleja, Čamagajevca, Vidakovića, Solde igrali su minimalno, kako bi zaliječili ozljede i odmorili se za slijedeće utakmice. Simpatična ekipa iz Vinkovaca ostavila je solidan dojam, s obzirom u kakvom su stanju došli u Belišće. Kod domaće ekipe najviše poena postigli su Dino Dogan i Marko Mikulić, svaki po 16, dok je svoju minutažu dobro iskoristio i Josip Lipovac koji je postigao 12 poena. Kod gostiju jedini raspoloženi bio je Pezer sa 20 poena.
Belišćanima u subotu slijedi još jedan domaći ogled protiv ekipe Županje, a to će svakako biti puno teža i zahtjevnija utakmica od ove i prilika da se pobjedom ekipa priključi vrhu tablice.

KK BELIŠĆE – KK VINKOVCI  88:50 (20:14, 22:10, 32:14, 14:12)

BELIŠĆE: N.Gradinjan 2, Lipovac 12, Soldo, Čamagajevac, Vidaković 8, Blažević 8, Markota 5, Mikulić 16, Preglej 6, Vezmarović 6, Dogan 16, T.Gradinjan 9

VINKOVCI: Čorić 3, Širić 6, Pezer 20, Papac 10, Tikvić 2, Kentržinski 2, Tropšek 2, Vuić 5

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI