Lijepe vijesti na početku sezone: Raste broj novih polaznika Škole košarke i Početnika!

Lijepe vijesti stižu iz podmlatka našeg kluba, kada je u pitanju broj novih polaznika.

Početak nove sezone, odnosno priprema za ono što dolazi, donio je očito neke nove vjetrove u klub, prije svega kada su u pitanju dolasci nove djece koja se upisuju u klub.

Škola košarke u Belišću sa treninzima kreće slijedećeg tjedna, a nadamo se da će se što više djece priključiti treninzima koje će voditi Domagoj Cerjak. Prošle sezone pod paskom Gorana Vidakovića okupilo se 12 dječaka, od kojih su neki sada i priključeni Početnicima, zbog nešto veće razlike u godinama, ali i kvaliteti. Nadamo se da ćemo nakon obilaska područnih škola dobiti još nekoliko novih polaznika i budućih košarkaša.

Goran Vidaković je ovo ljeto u ruke dobio ekipu Početnika, koji su ove godine u godištu od 2011. do 2013., a trenutno ih na spisku ima čak 25. Velik dio njih prošle je sezone trenirao kod Vlade Čamagajevca, a posebno veseli podatak da se u toj selekciji priključilo 6 novih igrača. Dugo vremena u ovoj selekcije nismo imali toliki broj igrača, koji redovito dolaze na treninge pa i trener Vidaković ima slatke brige oko ekipe, ali i one teže, s obzirom da se treninzi odvijaju na trećini terena pa to sve skupa nije lako organizirati. No, dobra volja je tu, ekipa se nakon puta u Pakoštane i Zadar dodatno zbližila i vjerujemo da tu neće biti problema niti sa motivacijom, posebno sa njihovim napretkom.

U Valpovu, pod paskom Vlade Čamagajevca treniraju dvije selekcije. Ona najbitnija je 2013./2014., u koju se polažu velike nade ove sezone, a oni će po prvi puta ove sezone igrati ligu na Istoku. Velik dio njih prošle je sezone igrao ligu sa tri godine starijim igračima i sigurno je da im je to koristilo, a od njih se očekuje ove sezone dodatan iskorak i da potvrde da su i očvrsnuli u košarkaškom smislu. Oni bolji i kvalitetniji i dalje treniraju sa Početnicima, no kada krene liga igrati će i sa svojim godištem, što će im donijeti velik broj utakmica, praktički svaki vikend.

Osim te ekipe, novih članova ima i u Igraonici, gdje se nalaze dječaci od 2017. godišta (predškolci) i mlađi, koji će ove sezone polako ulaziti u svijet košarke.

Rezimirajući priču, došli smo do brojke od preko 50-ak igrača u Školi košarke i Početnicima, što u nekoj bliskoj prošlosti i nije bio slučaj pa su ovo sigurno motivirajuće i optimistične vijesti za sve u klubu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI