Luka Šarić u završnici utakmice slomio Požegu, Crveni i dalje stopostotni

Naši su košarkaši došli do treće pobjede u sezoni i tako i dalje ostali na maksimalnom učinku.

DRUGA LIGA ISTOK, 6.KOLO:

Belišće-Požega 84:78 (16:19, 23:16, 18:21, 27:22)

(Šarić 21, Boras 14 / Hofman 25, Bušić 18)

Prilično ispražnjeni fizički i psihički nakon Kup utakmice u srijedu, naši su košarkaši dočekali Požegu u susretu 6.kola Druge lige. Vidjelo se već od početka da će ovo biti tvrda utakmica, gosti su odlično krenuli i imali vodstvo kroz cijelu prvu četvrtinu, dok su naši igrači tražili pravi ritam, no to im nije polazilo za rukom.

Tek ulaskom Juraja Borasa u igru, ona se ubrzala pa smo uspjeli do kraja četvrtine smanjiti zaostatak, gosti su u jednom trenu imali 8:19 vodstvo. Ipak u drugoj četvrtini stvari su se malo popravili za našu ekipu, igra je dobila glavu i rep pa smo do poluvremena uspjeli povesti i zadržati vodstvo.

Početak drugog poluvremena je dao naslutiti da ćemo vrlo brzo riješiti pitanje pobjednika. Brzom serijom sa nekoliko trica i kontri pobjegli smo na +13 i onda stali. Gosti su to osjetili i vrlo brzo se vratili u utakmicu, stigli do izjednačenja i tu je već krenula igra koš za koš.

U posljednjoj četvrtini gosti su koristili našu smušenost u obrani i u dva navrata došli i do vodstva, no ipak, u završnci utakmice kada se lomio rezultat, ukazao sa Luka Šarić. Ubacio je prvo 6 poena u nizu, a onda i ključnu tricu, kojom je riješeno pitanje pobjednika.

Upravo je Luka Šarić bio naš najbolji strijelac sa 21 poenom, dok je Juraj Boras ubacio 14, a Domagoj Cerjak 13.

BELIŠĆE: Luka Šarić 21, Juraj Boras 14, Domagoj Cerjak 13, Bruno Funtak 11, David Đolić 9, Erik Weber 9, Kristijan Preglej 5, Jurica Kaptalan 2, Jan Lukačević, Fran Maravić, Luka Šimić

POŽEGA: Dino Hofman 25, Martin Bušić 18, Luka Plešić 14, Fran Abramović 10, Bruno Galić 7, Karlo Mautner 2, Domagoj Jozić 2, Marko Štivičić, Niko Pisker, Filip Zelenika, Dino Miletić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI