Na prvoj seniorskoj prozivci 13 igrača, priključena dvojica kadeta

Seniori su počeli sa pripremama za novu sezonu.

Ponedjeljak (16.8.) je bio rezerviran za prvi trening svih selekcija koje rade u klubu pa tako i za seniore. Trener Mario Koprivnjak je okupio svoje momke u dvorani u Belišću, kako bi započeo pripreme za sezonu izazova, još jednu u nizu. Posljednje dvije završile su prilično neslavno i svi se u klubu nadaju da se isti scenarij neće ponoviti treći puta te da će sezona biti odrađena na najbolji mogući način.

Igrače su na prvom okupljanju pozdravili predsjednik Zoran Uranjek te koordinator svih selekcija, Goran Vidaković te im poželili dobru sezonu te dobro zdravlje prije svega, uz naravno puno uspjeha.

Kao i u prošlim sezonama, rezultatskog imperativa nema, ambicije su kao i inače, usmjerene ka vrhu tablice, uz razvoj domaćeg kadra, koji je od ove sezone obogaćen sa nekoliko novih, ali domaćih imena. Tako bilježimo dva povratka u seniorski sastav (Weber, Maravić), dok su iz kadeta treninzima priključeni Jan Lukačević te Luka Šimić.

Što se tiče samih priprema, one će se odvijati u dvorani u Belišću te na obližnjem bazenu, a u planu su i pripremne utakmice te turniri, no sve će to biti poznato kada bude i poznat početak natjecanja.

“Dečki su na prvi trening stigli u vrlo dobrom stanju s obzirom na sve okolnosti koje su nas sve snašle prošle sezone, a našu ekipu posebno, tu mislim prije svega na ozljede koje su u prošloj sezoni bile iznimne. To prije svega želim da ih u novoj sezoni zaobiđe, kao i da epidemiološka situacija dozvoli normalno fukncioniranje te normalno natjecanje, mislim da bi treći prekid sezone donio ogromne posljedice po klub, ali i igrače općenito. Očekujem od njih da se kroz ovaj pripremni period maksimalno posvete treninzima te da spremni dočekamo početak sezone. Kroz pripremne utakmice svi će igrači dobiti priliku, na mlađima je da pokažu da se na njih može računati i da opravdaju uloženo te povjerenje koje imamo u njih. Od te mlađe garde posebno očekujem ozbiljnost i posvećenost treninzima i radu općenito, kako bi nam svima bilo lakše kroz sezonu.

Još nam je nepoznat datum početka lige pa ne možemo detaljno ići u plan utakmica, no nadam se da će taj dio biti odraen što prije, kako bi znali za što se pripremamo. Prošle smo godine osvojili Kup regije Istok, naslov prvaka nam je skliznuo pred nosom maltene pa se nadam da, kad je Kup u pitanju, možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, a isto bih volio i da se dogodi sa prvenstvom. Iako pred nas nije stavljen nikakav imperativ, očekujem maksimalan angažman od svih igrača.”-izjavio je trener Mario Koprivnjak nakon prvog treninga.

Od starosjedioca iz prošle sezone na prvom su treningu bili: Kristijan Preglej, Luka Šarić, Juraj Boras, David Đolić, Domagoj Cerjak, Zvonimir Blažević, Bruno Funtak, Mislav Nađ, Erik Weber i Dario Ament. Povratnik u seniore je Fran Maravić, dok su iz kadeta seniorskim treninzima priključeni 16-godišnji Jan Lukačević te 15-godišnji Luka Šimić, a vrijeme će pokazati tko će od njih biti dio seniorske momčadi u sezoni. Od igrača koji su nedostajali su Jurica Kaptalan (poslovne obaveze) te Nikola Mikulić, koji će zbog mononukleoze biti udaljen od treninga bar dva mjeseca. Također, Filipa Zgonjanina u narednom periodu očekuje operacija koljena, koja će ga prema svemu sudeći udaljiti na duži period od terena.

“Drago mi je vidjeti ovakav odaziv prvog dana priprema, kako kod seniora tako i u mlađim kategorijama. Nadam se da ćemo uspjeti balansirati sa svime u ovoj sezoni, mi ispred Uprave kluba ćemo kao i do sada dati sve od sebe da bi sve funkcioniralo kako treba. Kao što je rekao i Mario, očekujem prije svega da dečki ostanu zdravi te da se sezona odradi normalno i bez prekida. Naši ciljevi i dalje ostaju isti, a to su borba za vrh tablice. U dogovoru sa trenerom, odlučili smo se za postojeći kadar, bez ikakvih pojačanja te dati priliku našim igračima koje imamo na raspolaganju. Prirodali smo i dva kadeta, vidjet ćemo kroz pripreme tko će se uspjeti izboriti za mjesto, no oni i njihovi vršnjaci će ionako imati svoje natjecanje pa neće biti bez utakmica.

Kada su u pitanju mlađe kategorije, cilj je i dalje privući što više dječaka da se bave košarkom. Brojka koju trenutno imamo u mlađim kategorijama je zadovoljavajuća, vrti se između 60 i 65 djece u nekoliko kategorija i tu bazu ćemo nastojati još više povećati.”-rekao je predsjednik kluba Zoran Uranjek.

Kada su u pitanju mlađe kategorije, one su također u ponedjeljak počele sa treninzima. Predkadeta i kadeta je bilo na prvom okupljanju 20-ak, dok je isti broj polaznika bio i na prvom treningu škole košarke. Mnoga su djeca još na praznicima i moru pa je za očekivati u slijedeća dva tjedna da se i ta brojka poveća.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI