Neugodan poraz u Požegi

Neugodan poraz doživjeli su Belišćani u Požegi. Nakon dvije domaće i jedne gostujuće pobjede, uslijedio je subotnji poraz. Svakako treba naglasiti da su Belišćani u Požegu otputovali bez četvorice bitnih igrača. Marko Soldo i Hrvoje Čamagajevac izostali su zbog ozljeda, Dino Dogan zbog privatnih obaveza, dok je Josip Lipovac otpao za utakmicu u zadnji tren zbog bolova u leđima. Tako je trener Katalenić u Požegu poveo samo trojicu starijih igrača i dječji vrtić pa je bilo vrlo teško za očekivati povoljan rezultat, iako Belišćani nisu otišli u goste sa bijelom zastavom.

No, već uvodna četvrtina pokazala je da će Belišće teško do pobjede. Samo devet postignutih poena za deset minuta, pokazali su u kojem smjeru će ići utakmica. Motivirani domaćin bio je vrlo efikasan u napadu, reklo bi se da su šuteve pogađali i oni koji to inače i ne rade često, ali u subotu su svi bii raspoloženi i željni pobjede. Belišćani nikako nisu uspjeli uspostaviti ritam pa je domaći do poluvremena pobjegao na velikih +23. Nakon velikog minusa na poluvremenu, bilo je jako teško očekivati nekakav preokret i bolju igru, prije svega zbog kratke klupe, a i na to sve nadovezao se loš šut pa su Belišćani sa samo jednom tricom u cijeloj utakmici bili hendikepirani na tom polju. Trener Katalenić pokušao je na sve načine zaustaviti domaće napade, zoskom obranom, zonskim presingom, ali previše toga lošega u ekipi Belišća poklopilo se u subotu, a i raspoloženi domaći igrači obilježili su gotovo cijelu utakmicu te je stoga bilo samo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Belišćani ne pamte ovako težak poraz, iako se mora priznati da bez četvorice bitnih igrača drugo ništa i nije bil za očekivati, ali je ostao dojam da se utakmica igra opet u istim sastavima za dan dva da bi to bila potpuno drukčija utakmica.
Kod domaćih najviše poena postigao je Soldo i to 18, a dobro ga je pratio Abramović sa 14 poena. U redovima Belišća raspoloženiji od ostalih bili su Mikulić sa 19, Preglej sa 17 i Markota sa 13 poena.
Slijedeće kolo Belišće dočekuje Rekord Tim iz Oriovca, a utakmica se igra u subotu, ali ne u 19. sati kao do sada, nego u 17:00 u dvorani u Belišću.
KK Požega – KK Belišće 84:61 (27:9, 23:19,16:13,18:20)

POŽEGA: Musil Todorović, Pejnović, Štivičić 2, Rich 7, Leko, Soldo 18, Norac 11, Benić 14,Čališ 11, Milevoj 3, Abramović 14, Bilandžija 4.

BELIŠĆE: N. Gradinjan, Ikić 2, T.Gradinjan, Vidaković 7, Blažević 3, Markota 13, Mikulić 19, Preglej 17, Vezmaković, A.Soldo.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI