Odlično prvo poluvrijeme dovoljno za sigurnu pobjedu

Izrazito mali broj koševa obilježio je ovu utakmicu, no ipak se pobjeda na kraju svega piše Belišću i to je ono najbitnije.
Ekipa Olimpa u dosadašnjih devet kola nije upisala niti jednu pobjedu, a sve osim istog scenarija i u nedjelju, bila bi prava katastrofa. Upravo iz tog razloga crveni su maksimalno ozbiljno shvatili utakmicu i odličnom igrom u prvih deset minuta stekli veliku koš zalihu i domaćinu ostavili tek minimalnu nadu da do kraja utakmice koliko toliko ublaži poraz. Nakon postigutih 30 poena za deset minuta, crveni kao da su malo stali u drugoj četvrtini što se tiče napada, dok je igra u obrani bila i dalje na nivou pa je tako domaćin uspio postići samo 21 poen za 20 minuta.
Razlika u kvaliteti ove dvije ekipe je nemjerljiva i bilo je samo pitanje koliko će crveni napuniti koš Tenjana u drugom poluvremenu. No, sasvim neočekivano dogodio se pad u igri Belišća i dekoncentracija, domaća ekipa se pomalo razigrala i tako dobila četvrtinu 16:11. Bilo je očito da su se crveni, nakon stečene razlike, teško motivirali u nastavku utakmice i izgledalo je kao da svi čekaju kraj utakmice, pošto se pobjednik utakmice odavno znao. Malo su momci trenera Katalenića dodali gas u zadnjih deset minuta, a priliku su dobili svi igrači i utakmicu su mirno priveli kraju za konačnih +21. Nažalost i jedna loša vijest morala je pokvariti slavlje poslije prošlog kola, a to je da se Marko Soldo u utakmici protiv Požege teže ozlijedio, a naredni dani dati će jasniju sliku kolika je težina njegove ozljede koljena. Marku želimo što brži oporavak i povratak na terene.

Kod domaćih Stojanović je bio jedino dvoznamenkasti sa 10 poena, dok su crvene predvodili Damir Markota sa 15 i Marko Mikulić sa 13 poena, dok se Toni Gradinjan zaustavio na 12 poena.

Vrijedno spomena iz ovog kola su dva iznenađenja, koja idu Belišćanima na ruku. Naime, ekipa Vinkovaca nanijela je četvrti poraz ekipi Borova, koja će teško nadoknaditi izgubljene bodove pa se tako jedna od najiskusnijih ekipa vrlo vjerojatno udaljila od vodećih pozicija. Za drugo iznenađenje kola potrudila se ekipa Osječkog sokola, koja je nadoknadila minus iz prvog poluvremena i u samoj završnici savladala ekipu Đakova, direktnog konkurenta ekipi Belišća, što je Đakovčanima treći poraz u utakmicama u konkurenciji.
Belišćani tako u slijedećem kolu imaju priliku na domaćem terenu protiv ekipe Virovitice ostvariti pobjedu za potvrdu prvog mjesta u regularnom dijelu, a i potajno se nadati da bi Osječki sokol mogao iznenaditi i Požegu. Utakmica između Belišća i Virovitice, zbog zauzetosti dvorane, igrati će se u nedjelju 21.12. u 20 sati u dvorani u Belišću, a ovim putem pozivamo sve navijače da se ponovno pokažu u navijanju i isprate ekipu na zasluženu pauzu.

OLIMP – BELIŠĆE 47:68 (12:30, 9:13, 16:11, 10:14)

OLIMP INSPEKT-ING: Briševac 8, Stojanović 10, Majer 4, R.Lončar 2, Lozančić 9, I.Novaković 2, Petković 4, Bagarić, Lukenda, A.Lončar 8

BELIŠĆE: Soldo, Blažević 11, N .Gradinjan, Petovari, Vidaković 6, Blažević 4, Markota 15, Mikulić 13, Preglej 6, Vezmarović 1, Funtak, T. Gradinjan 12.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI