Pobjeda na krilima mlađih igrača

Naša je ekipa rutinski odradila posao protiv ekipe Borova u drugom kolu nove sezone.

Druga liga Istok, 2.kolo:

BELIŠĆE-BOROVO 99:73 (27:13, 29:12, 19:25, 24:23)

(T.Gradinjan 18, V.Mikulić 14 / Tomić 16, Đuričić 13)

Crveni su u svojoj dvorani ugostili ekipu Borova, koja je u Belišće stigla sa uvodnim porazom od KA Osijek u sklopu prvog kola. Da ova sezona za nas nikak ne ide zacrtanim planom, svjedočila su i sada dva izostanka sa utakmice. Luka Šarić i Zvonimir Blažević su propustili ovu utakmicu, no na svu sreću, to se nije previše osjetilo.

Utakmicu su započeli naši najiskusniji igrači, koji su u prvoj četvrtini već odradili posao kako bi oni mlađi dobili priliku na ovoj utakmici, što se i dogodilo krajem prve četvrtine, a onda i u potpunosti do kraja utakmice. Do poluvremena su upravo naši mladi igrači doveli našu ekipu do velikih 30 razlike. U jednom trenutku na parketu se našla petorka sačinjena od sve redom mladih igrača. Dario Ament, Erik Weber, Nikola Mikulić kao predvodnici te povratnik u naše redove Toni Gradinjan, koji se na kraju prometnuo u najboljeg strijelca naše ekipe, a i cijele utakmice.

Iako su rezultatski pali u drugom poluvremenu, nisu dozvolili da razlika padne ispod 20 poena prednosti pa su sebi tako priskrbili odličnu minutažu u ovoj utakmici.

Velika stvar je da je trener Mario Koprivnjak uspio odmoriti svoje najvažnije vedete, Kristijana Pregleja, Davida Đolića, Juraja Borasa i Domagoja Cerjaka, za ono što nam slijedi, a to su dvije teške i zahtjevne utakmice. Prva je već ovu nedjelju, kada naša ekipa ide na nezgodno gostovanje u Đakovo, dok nas za dva tjedna čeka domaća utakmica protiv Županje. Sve su to protivnici koji će u borbu za vrh tablice.

BELIŠĆE: T. Gradinjan 18, V.Mikulić 14, Ament 11, Weber 10, Inić 9, Boras 8, Zgonjanin 7, Nađ 6, Đolić 6, N.MIkulić 5, Cerjak 3, Preglej 2

BOROVO: Tomić 16, Đuričić 13, Papeša 12, Vuković 8, Ragač 7, Kapović 6, Pravdić 4, Damjanović 4, Rajaković 3, Jakovljević, Karas

Foto: Josip Biro

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI