Pobjeda u derbiju

Vidakovic01
Goran Vidaković – najbolji strijelac domaćina protiv Osječana

Pobjedu u derbiju ostvarili su košarkaši Belišća protiv mlade ekipe Osječkog Sokola. Razlika u iskustvu presudila je kao i u prvoj utakmici ova dva takmaca pa su tako Osječani i ovoga puta ostali kratki za dvadesetak poena razlike.
Belišće je od početka postavilo igru koja nije odgovarala gostima, bez obzira na njihovu veliku količinu trke i brze tranzicije, u prvoj četvrtini to im nije previše pomoglo. Sa ugodnih deset poena prednosti Belišćani su otišli na dvominutni odmor između četvrtina. Gostujući trener uvidio je da ukoliko nešto ne promjeni mu prijeti potop, pa su tako Osječani sa nekoliko dobrih obrana, prije svega zonskim presingom, malo po malo, smanjivali prednost te do poluvremena potpuno anulirali domaće vodstvo pa se tako na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću domaće ekipe.
Tada je uslijedilo furioznih 15-ak minuta domaće ekipe. Domaći su igrači prebacili u petu brzinu, proradio je vanjski šut, a obrana je bila više nego odlična. Sa nekoliko uzastopnih trica, prije svega Marka Solde i Hrvoja Čamagajevca, domaći su se odvojili na 15-ak razlike i goste ostavili na samo devet poena za deset minuta.
Sličan scenarij gledali smo i u zadnjem periodu. Odmah po ulasku u igru Goran Vidaković postiže tri trice za redom i tako samo povećava već stečenu prednost na nedostižnih 20-ak razlike, koju su gosti pred sam kraj samo uspijeli smanjiti, a trener Katalenić je u tom periodu već odmorio iskusnije i starije igrače pa su priliku dobili svi iz domaće ekipe.
Utakmica gotovo preslik na onu iz prvog dijela prvenstva iz Osijeka, kada su Belišćani na krilima svojih najiskusnijih igrača ostavili Osječane u ranoj fazi utakmice bez nade za bodovima, iako se mora priznati da mladići trenera Dogana igraju lijepu i brzu košarku, ali u ovakvim utakmicama iskustvo jednostavno dolazi do izražaja, a nadamo se da su ti mladići nešto i naučili i iz ove utakmice od svojih kolega iz Belišća.
Kod domaćih najviše poena postigao je Goran Vidaković i to 21, pratili su ga Hrvoje Čamagajevac i Marko Mikulić sa 15 poena, dok je Marko Soldo dodao 13. Sokole su predvodili Šarić sa 16 i Katavić sa 14 poena.
Belišće slijedeću utakmicu igra u subotu, 15.03.2014. u Virovitici od 18 sati.

KK Belišće – KK Osječki Sokol 88:70 (26:16, 12:21, 25:9, 25:24)

BELIŠĆE: N. Gradinjan 2, Lipovac, Soldo 13, Čamagajevac 15, Vidaković 21, Blažević 2, Markota, Mikulić 15, Preglej 9, Vezmarović 2, Dogan 4, T. Gradinjan 5
OSJEČKI SOKOL: Škrinjarić 8, Ostojić 8, Katavić 14, Uljarević 9, Fančović, Tomas, Šarić 16, Čosić 11, Bašić, Raić 4, Kovač.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI