Uvjerljiva pobjeda Belišćana u Vukovaru za skok na 2. mjesto!

+IMG_0328 Mask
Damir Markota – “kao vino” odlična partija u Vukovaru

Kako je u prvom dijelu prvenstva utakmica u Belišću neugodno završila za Belišće, tako je sada Vukovar osjetio gorčinu poraza na domaćem terenu i to sa velikim minusom. Belišće je dobilo sve četiri četvrtine, što dovoljno govori o kakvoj se dominaciji radilo jučer u gradu Heroju.

Željni pobjede i naplate dugova za poraz u prvom dijelu sezone, Belišćani su od prve minute pokazali svoje namjere. Čvrstom obranom i kontroliranom igrom u napadu, nisu dopustili domaćinu da se razmaše, čak štoviše, ostavili su Vukovarce na samo jedanaest poena i stekli prednost već na početku utakmice. Vukovarci nikako nisu našli riješenja za obranu Belišća, pa su tako individualnim pokušajima pokušali uhvatiti priključak, no ništa dobro za njih od toga nije ispalo i na poluvrijeme se otišlo vodstvom od devet razlike u korist Belišća.
Drugo poluvrijeme Belišćani su krenuli još agresivnije i u napadu i u obrani, što je domaćina potpuno izbacilo iz kolosijeka te se njihova igra i dalje bazirala na individualnim pokušajima, što je bilo posve suludo s obzirom na vrlo dobru igru Belišća. U tom periodu Damir Markota odigrao je vjerojatno najbolje poluvrijeme ove sezone, u kojem je pored odlične obrane i 10 osvojenih lopti, ugradio svojih 14 poena u pobjedu. Za razliku od domaćina, igra Belišćana imala je glavu i rep tijekom cijele utakmice, što je domaćina dovelo u zadnjem periodu i do minusa od dvadesetak razlike, a sigurni smo da je to ono što su oni najmanje očekivali u jučerašnjem sesretu, ali za igru kakvu su pružili Belišćani jučer, posebno u obrani, jednostavno nisu imali odgovor.
U prošlom kolu pisali smo o čak osmorici igrača koji su postigli dvoznamenkasti broj poena, a ovdje pohvale idu cijeloj ekipi i igri u obrani, jer dozvoliti domaćinu 59 poena, sigurno zaslužuje veliki pljesak i poruku svim budućim protivnicima. Samo dvojica raspoloženih igrača, Dugandžić sa 19 i Kordić sa 15 poena, vrijedni su spomena, dok su Belišćane predvodili Markota i Soldo sa 14 poena, a poen manje je postigao Nino Gradinjan.
Ovom pobjedom Belišćani su zasjeli na drugo mjesto tablice, a slijedeće kolo u subotu igraju na svom terenu, protiv ekipe Đakova.

KK Vukovar – KK Belišće 59:78 (11:16, 14:18, 16:23, 18:21)

VUKOVAR: Kordić 15, Kapović 5, Madžar 2, Mandić 10, Kovačević 6, Duspara, Ragač, Dugandžić 19, Pejaković 2, Pravdić.

BELIŠĆE: N. Gradinjan 13, Lipovac, Čamagajevac 4, Vidaković 9, Blažević 5, Markota 14, Mikulić 7, Preglej 6, Ikić, Dogan 4, M. Soldo 14, A. Soldo 2.

 

Fotografije: www.foto-joe.com

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI