Pobjeda za kraj sezone!

Pobjeda za kraj! U zadnjem kolu Istočne karavane A2 lige, košarkaši Belišća uvjerljivo su slavili na domaćem terenu protiv ekipe Vrijednosnica. Mlada ekipa prvoligaša iz Darde nije imala previše snage parirati iskusnijoj ekipi Belišća pa je bilo samo pitanje sa kolikim će minusom kući.

Mikulic01
Marko Mikulić – najbolji strijelac utakmice

I ovu utakmicu Belišće je igralo bez Gorana Vidakovića, koji još uvijek vuče ozlijedu leđa, ali njegov izostanak nije se puno osjetio s obzirom na popriličan broj raspoloženih igrača u redovima Belišća. Iako su susreti sa mladićima iz Darde van konkurencije, trener Katalenić i igrači nisu si smjeli dopustiti da pokvare vrlo dobru sezonu lošom igrom u ovoj utakmici pa su tako oni najiskusniji započeli utakmicu i vrlo brzo kroz desetak minuta stvorili poveću prednost i koš zalihu za mirniji nastavak utakmice. Tako je već na poluvremenu semafor pokazivao +22 u domaću korist, a to je bila šansa da se minutaža raspodjeli na sve igrače. Upravo to se i dogodilo, a svi igrači koji su bili u igri dali su svoj maksimum, od najstarijih do najmlađih pa tako pobjeda u niti jednom trenutku nije došla u pitanje, a uz to igrači su sa nekoliko lijepih i atraktivnih poteza počastili publiku i sve prisutne na kraju ove sezone. Semafor je na kraju pokazao velikih +32, što je i realan odnos snaga ove dvije ekipe.
Kod Belišća dva Marka su zabila najviše poena. Mikulić 24 i Soldo 18, dok je Damjan Blažević postigao 14 poena, a centarski par Preglej-Dogan svaki po 10. Goste su predvodili Došen sa 17 i Krajina sa 15 poena. 
Nakon što se odigraju još neke zaostale utakmice, poredak na tablici biti će puno jasniji, ali Belišćani su svoje mjesto zauzeli na diobi 3. do 5. mjesta sa 15 pobjeda i 7 poraza. Svakako treba spomenuti da je upravo Belišće ove sezone primilo najmanje koševa, što je 70 poena u prosjeku, a postizali su 79,5 po utakmici.

KK Belišće – KK Vrijednosnice Osijek 93:61 (21:17, 27:9, 16:21, 29:14)

BELIŠĆE: N.Gradinjan, Lipovac, M.Soldo 18, Čamagajevac 2, T.Gradinjan 4, Blažević 14, Markota 5, Mikulić 24, Preglej 10, Ikić 2, Dogan 10, A.Soldo 4

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: R. Kujundžić 10, Stanojlović 2, Šarac 2, Buljubašić 5, Jovanović 4, Cerjak, M.Kujundžić, Došen 17, Ilić, Krajina 15, Žulj 6.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI