Pobjeda za titulu prvaka

Košarkaši Belišća potvrdili su ono o čemu smo pričali prije desetak dana, a to je naslov najboljeg na Istoku.

Druga liga Istok, 14.kolo:

Belišće-KA Osijek 100:68(25:21,26:15,29:16,20:16)

 

U zadnjem kolu na svom su terenu bili bolji uvjerljivo od Košarkaške Akademije Osijek rezultatom 100:68. Bez velikih stresova i komplikacija su odradili susret protiv posljednje plasirane ekipe, koja po prikazanoj igri u Belišću to apsolutno ne zaslužuje. Nekoliko je kvalitetnih i  potencijalno dobrih igrača u momčadi, koju vode Goran Kramarić i Zvonimir Tucaković. Prije svih Franco Filipović, čija karijera polako, ali sigurno ide prema naprijed, a u kolektivu u kojem je trenutno i sa trenerima koji s njim rade, sigurno je da će pružati još bolje igre.

BELIŠĆE: Luka Šarić 21, Marko Mikulić 19, Marko Soldo 15, Zvonimir Blažević 11, David Đolić 10, Ante Soldo 7, Alen Branković 5, Domagoj Cerjak 5, Mislav Nađ 3, Jurica Kaptalan 2, Andrija Premec 2, Luka Inić

KA OSIJEK: Dominik Greganović 18, Franco Filipović 18, Mihael Mamić 11, Aleksandar Vuković 10, Jakov Šarac 5, Karlo Petar Martinović 2, Zvonimir Kišurek 2, Petar Sušac 2, Marijan Bilić, Ladislav Jalovčar.

Belišćani su tako u trokutu Borovo-Županja-Belišće imali najbolji međusobni omjer i koš razliku, što dugo nije bio slučaj na Istoku.

Ono što im sada predstoji je mjesec i pol dana treniranja i priprema za kvalifikacijski turnir, koji se održava od 01.-05.05. te čekanje na odluku HKS-a o mjestu odigravanja turnira.

Upravni odbor ovog kluba jučer je donio odluku o tome da se podnese kandidatura za organizaciju tog turnira u Belišću. U to vrijeme grad Belišće slavi svoj Dan grada, a već je poznato da klub povodom toga organizira turnir za dječake, a ove godine to će biti 25. po redu, što bi bila jedna prava košarkaška priča i petodnevni praznik košarke u Belišću.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI