Pobjeda za vrh tablice

Naši su košarkaši pobijedili Županju u derbiju, ne samo kola, nego i sezone. Razlika od 7 poena nadoknadila je poraz iz Županje od 3 razlike pa smo tako jednim udarcem ubili dvije muhe.

Druga liga Istok, 11.kolo:

Belišće-Županja 62:55 (14:17,13:16,23:10,12:12)

 

Vidjelo se na početku utakmice da će ovo biti susret na malo poena. Obje ekipe bile su nervozne i u grču, što je i razumljivo jer je ovo bila utakmica sezone, iako su ostala još tri kola. U takvoj igri u prvom poluvremenu bolje su se snašli gosti, koji su prije svega zaustavili Marka Soldu, od kojeg inače prijeti najveća opasnost iz naših redova. Ipak, na poluvremenu su se naši momci malo pribrali, možda i dobili jezikovu juhu trenera Čamagajevca pa su gledatelji vidjeli jednu drugu momčad. Odličnom obranom i efikasnim napadom, preokrenuli su rezultat, dobili treću četvrtinu 23:10 i stekli ključnu prednost. Kada su to još i povećali početkom zadnje četvrtine do +17, bilo je jasno da pobjeda neće doći u pitanje, ali trebalo je sačuvati minimalno 4 poena prednosti, što im je na kraju i uspjelo. Gosti su pred kraj utakmice “zakuhali” situaciju ostavivši našu ekipu tri minute bez poena, no ipak za nešto više nisu imali snage i koncentracije.

Našu ekipu predvodili su Marko Mikulić s 17 poena te Luka Šarić s 15, dok su kod Županje najbolji bili Bruno Bilić s 16 i Ivan Stjepanović s 15 poena.

BELIŠĆE: Marko Mikulić 17, Luka Šarić 15, Zvonimir Blažević 11, Marko Soldo 7, Ante Soldo 6, David Đolić 6, Andrija Premec, Luka Inić, Alen Branković, Mislav Nađ, Jurica Kaptalan

ŽUPANJA: Bruno Bilić 16, Ivan Stjepanović 15, Josip Mitrović 11, Ivan Gvozdić 10, Marin Tomić 3, Aleksandar Pejaković, Kristijan Kobaš, Luka Bušić, Anđelko Župarić, Borna Filipović, Ilija Benković

Za našu ekipu sada slijede dva gostovanja, kod Vrijednosnica te Rekord tima, a upravo će utakmica u Oriovcu biti možda i ključna. S obzirom da u zadnjih nekoliko sezona tamo naša ekipa i nije najbolje prolazila, valja biti na oprezu, no kvaliteta je definitivno na našoj strani. U zadnjem kolu u Belišće dolazi ekipa Košarkaške akademije Osijek.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI