Pobjedom nad Borovom, U13 dječaci sezonu završili na 4.mjestu od 12 ekipa!

U Vukovaru su u subotu naši dječaci odigrali posljednje prvenstveno kolo.

U 6.kolu Lige za prvaka, naši U13 dječaci, pod vodstvom trenera Gorana Vidakovića, su došli do druge pobjede, koja ih je na kraju smjestila na 4.mjesto od ukupno 12 ekipa koliko se ove sezone natjecalo na Istoku.

Još su jednu utakmicu odigrali nekompletni, s obzirom da su izostala dva igrača iz prve petorke, Matej Kuna i Andrija Stanković, no zato su u vatru gurnuti dečki 2013. godišta, Ivano Zbanatski i Jona Vidaković, kao i većinu sezone, koji su zajedno sa ostatkom ekipe, iznijeli ovu pobjedu.

Utakmica i nije najbolje krenula za našu ekipu, koja je imala nakon prve četvrtine zaostatak od 5 poena, no do poluvremena su naši dečki prvo nadoknadili zaostatak, a onda i poveli. Koncentriranom igrom u nastavku utakmice, uspjeli su povećati prednost sa poluvremena i strpljivom igrom na kraju doći do pobjede.

Veliki je ovo uspjeh za ovu momčad, koja je u odnosnu na ekipe iz vrha (Đakovo, Vrijednosnice, Brod) igrala u pomlađenom sastavu, u kojem su redovito bila tri do četiri igrača 2013.godišta, dakle dvije godine mlađi dečki, koji su gotovo pa ravnopravno, u većini utakmica, participirali.

Kao i u većini manjih sredina, nedostatak igrača u izlaznom godištu, i naša se ekipa “borila” sa popunjavanjem rostera pa su tako u ekipi bila samo petorica igrača 2011. godišta kroz sezonu, a tek još dvojica istog godišta, koji su se tek prošlog ljeta odlučili na bavljenje košarkom. Ostatak ekipe činili su igrači 2012. i 2013. godišta, no upravo će ova sezona njima biti odlično iskustvo za slijedeću godinu, u kojoj će biti nosioci ekipe.

Sezona u regularnom dijelu završena je sa omjerom 7 pobjeda i 3 poraza, dok je nastup u Ligi za prvaka završen sa 2 pobjede i 4 poraza, što je na kraju donijelo 4.mjesto od 12 ekipa u ovoj sezoni.

Čestitke cijeloj ekipi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI