Pobjedom nad Sesvetama zaključili kvalifikacije

Naši su košarkaši pobjedom nad novim prvoligašem Sesvetama završili kvalifikacije i to sa omjerom 2/2.

 

Kvalifikacije za Prvu ligu:

Belišće-Sesvete 80:72 (26:16,13:26,19:8,22:22)

(Blažević 22, Šarić 17, Mikulić 17/Findri 12, Bošnjak 10, Dugandžić 10, Piplica 10)

 

U utakmici lišenoj neizvjesnosti, naša je ekipa došla do druge pobjede i na lijep način se oprostila od turnira. Sesvete su igrale bez svoje prve violine, Daria Papka. Izjednačeno prvo poluvrijeme donijelo je minimalnu prednost Sesvetama, da bi ključnu prednost Belišće napravilo u trećoj četvrtini. Pokušali su igrači Sesveta u zadnjoj četvrtini okrenuti utakmicu, no crveni iz grada papira mirno su kontrolirali utakmicu i priveli ju kraju na najbolji način.

Zvonimir Blažević s 22 poena bio je najbolji kod Belišća, Luka Šarić i Marko Mikulić dodali su po 17 poena. Kod Sesveta najbolji Findri s 12 poena.

 

BELIŠĆE: Cerjak 13, N.Maravić, M.Soldo, Branković 6, A.Soldo 2, Blažević 22, Preglej, Šarić 17, Inić 3, Mikulić 17.

 

KONAČNI POREDAK:

1.Sesvete 3/1

2.Omiš-Čagalj Tours 3/1

3.Podravac 2/2

4.Belišće 2/2

5.Kastav 0/4

 

Nakon što se spustila zavjesa na kvalifikacijski turnir, iz naših redova sije zadovoljstvo. S obzirom da je ekipa na turnir otputovala u krnjem sastavu, sa praktički samo pet seniora, tri juniora i dvojicom ozlijeđenih igrača (Preglej, M.Soldo) rezultat koji je napravljen sigurno može zadovoljiti sve u klubu. David Đolić, Andrija Premec, Mislav Nađ i Jurica Kaptalan nisu mogli prisustvovati turniru, a uvjereni smo da je ekipa bila kompletna da bi rezultat bio bolji i da bi se naša momčad borila za prva dva mjesta.

 

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI