Počele pripreme!

U ponedjeljak 13.8. košarkaši Belišća započeli su pripreme za nadolazeću sezonu.Kao i svake godine sredina mjeseca kolovoza rezervirana je za početak trkačkog dijela priprema na stadionu u Belišću,za košarkaše najteži dio priprema,u kojima se pune pluća i jačaju mišići za napore koji slijede narednih 5-6 mjeseci,a možda i duže(u slučaju prvog mjesta igraju se i kvalifikacije).Pripreme se odvijaju kombinirano,stadion-dvorana-bazen,a treninzi se tempiraju svakog novog tjedna kako bi igrači bili što spremniji za početak lige koji je najavljen kao i svake godine sredinom 10.mjeseca.Možda će nekome zvučati puno dva puna mjeseca priprema,ali sve se to odražava kroz sezonu,pa su Belišćani svake godine po spremnosti za koplje iznad svih.U planu je i niz prijatelj skih utakmica i turnira,u svrhu što boljeg uigravanja ekipe.Košarkaši Belišća ove su godine prvi favoriti za osvajanje naslova najboljeg,pa se tako i uprava potrudila da svi dečki ostanu na okupu,a novo-staro lice u svlačionici je povratnik iz Valpova Nikola Peternek,koji će pojačati konkurenciju pod koševima.Ekipu će i ove sezone voditi trener Antun Katalenić,sa pomoćnikom Dragom Nikšićem,a uprava na čelu sa Zoranom Uranjekom biti će najveća potpora i navijač ekipi,kao i svake godine.I ove godine imati ćemo u Belišću spoj mladosti i iskustva,a mladi dečki od prošle godine ove sezone imaju priliku dokazati svoj potencijal i izboriti se za još veću minutažu.Najveći teret ponijeti će oni najstariji,Preglej,Markota,Čamagajevac,Vidaković,Hartman,Bušić,Peternek i Soldo,dok će mladići Ikić,Vezmarović,braća Gradinjan, učiti od njih i pomoći uvelike ekipi da dođu do konačnog cilja,a to je 1.mjesto.
Ekipu bi ove godine trebali činiti slijedeći igrači: Preglej,Markota,Čamagajevac,Vidaković,Hartman,Bušić,Peternek,Soldo,Ikić,Vezmarović,Toni i Nino Gradinjan,Fumić,Tomić,Bosanac.

Košarkaši su u zadnjih tjedan dana odigrali tri pripremne utakmice. Prve dvije utakmice odigrali su sa prvoligašima Dardom i Sl.Brodom,te su u obje utakmice poraženi, što zbog “teških nogu” od napornih treninga, te i zbog razlike u kvaliteti ove tri ekipe. U petak, 07.09.2012. su odigrali utakmicu na domaćem terenu sa gostima iz Đakova i pobijedili 85:66, a slijedeću utakmicu igraju u četvrtak 13.09.2012. u susjednom Valpovu u večernjem terminu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI