Poraz u 3. kolu

Košarkaši Belišća doživjeli su novi poraz na domaćem terenu, drugi za redom, što se već dugo ne pamti. Nekada je Belišćanska dvorana bila neosvojiva tvrđava, a sada ispada kao samoposluga. Tko dođe uzme bodove, ali se nadamo da je sa ovim porazom i ta samoposluga zatvorena.
Kako se na selu seljaku dogodi da muze kravu, ona mu da 30 litara mlijeka, on se okrene, a krava repom prolije svih 30 litara mlijeka, tako se i Belišćanima dogodio ovaj poraz. Vodili su na ulasku u zadnju četvrtinu 4 razlike i u 10 minuta sve upropastili. No, da krenemo redom. Ulazak u utakmicu nije najbolje započeo, nakon što je svaka ekipa postigla nekoliko uvodnih poena, gosti su se sa par trica odvojili na 7 razlike, ali su domaći igrači to uspijeli anulirati sa puno boljom obranom i utakmicu do poluvremena doveli u potpuni egal. Bolje otvaranje drugog poluvremena dovelo je Belišćane do prednosti od 4 poena, a sve to zahvaljujući dobroj igri u napadu i zonskoj obrani, za koju gosti u tom periodu igre nisu imali adekvatna rješenja. Da se košarka igra svih 40 minuta pokazala je zadnja četvrtina, u kojoj su gosti igrali kao preporođeni, dok su domaći igrači neshvatljivo griješili, prije svega u obrani, gdje su u nekoliko trenutaka ostavljali gostujuće šutere same, što su isti iskoristili, prije svih Peraica. Napadački loša četvrtina i samo 16 poena, bili su plod dekoncentracije i nedostatak rješenja, što se na kraju pokazalo kao presudno. Kao da su domaći igrači ostali bez snage i ideje u zadnjoj četvrtini, što su gosti znalački iskoristili, uzeli puni plijen u Belišću i već lagano postavili Belišćanima kompleks zvani Vukovar, pošto je ovo bio već treći poraz za redom za Belišće u susretima sa igračima iz grada Heroja. Razloge za poraze Belišćana možemo tražiti u činjenici da je ekipa nekompletna, što je slučaj već od prve prijateljske utakmice, da ekipi nedostaju neki igrači koji su prošle sezone igrali važne uloge, ali koga nema bez njega se mora, a to se znalo i prije početka prvenstva. Širina klupe, tj. uži izbor igrača, također su bitan faktor, a Belišćani su ove sezone itekako hendikepirani u tom pogledu, jer očito je da neki igrači ne mogu odgovoriti na zahtjeve trenera Katalenića pa teret utakmica pada na leđa onih najstarijih i najiskusnijih, kojih je ove godine manje nego prošle. Tako se dolazi do zaključka da bi oni, uvjetno, mlađi igrači trebali već uhvatiti priključak sa starijim kolegama, jer su tu već godinama prisutni i trener Katalenić sigurno očekuje od njih puni doprinos ekipi, a ne samo sudjelovanje na utakmicama.

Kod Belišća najviše poena postigli su Čamagajevac 20 te Vidaković 14, a kod gostiju već spomenuti Peraica 23, dok je Kordić postigao 17 poena.

Belišćanima predstoji gostovanje na neugodnom terenu u Đakovu, kod još jednog favorita za sami vrh tablice. Svi u klubu se nadaju da su ova dva domaća poraza samo loš početak i da će povratkom u formu nekih igrača, igra i zalaganje biti puno bolji od, do sada, prikazanog.

KK BELIŠĆE – KK VUKOVAR 69:81 (15:22, 20:13, 18:14, 16:32)

BELIŠĆE: N.Gradinjan 4, Ikić, Lipovac, Čamagajevac 20, Vidaković 14, Blažević, Markota 4, Mikulić 8, Preglej 10, Vezmarović, Dogan 8, T.Gradinjan 1.

VUKOVAR: Kordić 17, Tustonić 4, Mađar 9, Mandić 6, Kovačević, Knežević, Peraica 23, Tadić 8, Dugandžić 9, Pejaković 5, Kapović, Duspara.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI